32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika – izazovi i potencijali hrvatskog ugostiteljstva

0
Kongres

32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore okuplja struku i predstavnike vlasti u Šibeniku

Već tradicionalno Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika organiziraju Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, koji će se ove godine održati od 24. do 26. studenoga u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris, hotel Ivan.
Iako je potencijal hrvatskoga ugostiteljstva neizmjeran i ključan faktor turističke ponude, iako se trend zatvaranja obrta u ovim strukama zaustavio – stagnacija gospodarske aktivnosti u ovom sektoru neće Republici Hrvatskoj donijeti ništa dobro.

Kongres
Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore zastupa interese više od 12.000 obrtnika ove struke, koji zapošljavanju gotovo 20.000 radnika. Velika je to brojka ljudi koji ovise o rastu i razvoju ovog sektora. Upravo zbog toga će se na najbrojnijem i najdugovječnijem okupljanju ove struke, 32. Kongresu ugostitelja HOK-a, raspravljati o detektiranju izazova u poslovanju te donošenju smjernica za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za ugostitelje i turističke djelatnike.
Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način također se želi promovirati struka i njena važnost u pozicioniranju Hrvatske kao svjetske turističke destinacije. Ovogodišnji koncept Kongresa donosi novine pa nas očekuju dva panela u kojima će oni koji imaju direktan utjecaj na oblikovanje politika i donošenja odluka važnih za ovaj sektor, raspravljati o konkretnim koracima koje valja poduzeti da bi se realizirao rast broja gospodarskih subjekata u ugostiteljstvu i turizmu, ali i osigurala kvaliteta.
Kongres je spona struke i predstavnika resornih institucija, zamišljen kao mjesto susreta na kojem ključni dionici imaju priliku razgovarati o preprekama u poslovanju, ali dati i konkretne prijedloge koji će utjecati na oblikovanje. Uz radni dio kao temelj Kongresa, planiraju se popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu domaćina, kao i proizvođača iz ostalih dijelova Hrvatske, s posebnim naglaskom na korištenje autohtone namirnice u gastronomskoj ponudi.
Ovaj skup uveličat će ministar turizma, Gari Cappelli, koji je i pokrovitelj ovog Kongresa, ali i brojni drugi visoki gosti i sudionici iz nadležnih institucija.