Advent u Karlovcu 2022: bogat program, prigodna ugostiteljska ponuda i novogodišnji doček uz grupu Magazin

0
Advent

Predstavljen cjelokupni program i svi popratni sadržaji Adventa u Karlovcu

Brojna kulturna događanja, predstave, više od 20 koncerata, zabavno edukativne radionice, sportska događanja, klizališta i sanjkalište te gastronomska ponuda ovogodišnjeg Adventa najavljeni su danas iz Grada Karlovca.

Advent u Karlovcu donosi mnogobrojne sadržaje za sve generacije i bit će obogaćen  programima na raznim lokacijama koji daju dodanu vrijednost i proširuju turističku ponudu i promociju lokalne kulturne, sportske i zabavne ponude.

Neki od programa su kreativne dječje radionice sviranja, upoznavanja životinjskog i biljnog svijeta u Šancu, Božićne predstave Plesnog kluba st.ART u Sportskoj dvorani Mladost,  proslave židovskog blagdana Hanuke u Šebetićevoj ulici, pjevane mise polnoćke uz tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Rečici i polnoćke uz pjevačku pratnju u nošnjama u crkvi Sv. Marka na Stativama,  do promocije vrijedne knjige „Karlovački parkovi“ u režiji Paviljona Katzler koja će se održati u gradskom kazalištu „Zorin dom“.

Od 16. prosinca pa sve do Nove godine na karlovačkoj Promenadi odvijat će se bogat i raznovrstan glazbeni, zabavni, kulturni i sportski program uz nezaobilaznu gastronomsku i trgovačku ponudu. U Novu godinu ući ćemo u veselom tonu uz nastup grupe Magazin i spektakularni vatromet.

Advent
Pročelnica UO za gospodarstvo poljoprivredu i turizam Daniela Peris i Direktorica turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Daniela Peris, predstavila je program koji možete pogledati na mrežnim stranicama adventukarlovcu.hr ili putem linka ovdje.

U okviru „Obiteljskog programa“ pripremljen je šarolik sadržaj u kojemu će se izmjenjivati radionice, predstave, interaktivne igre, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije. Otvorenje događanja na Promenadi započeti će „Bajkom na ledu“ i koncertom Damira Kedže, a u narednim danima nastupiti će i Zdenka Kovačiček, Pips, Chips  & Videoclips, Leteći odred, Neno Belan, TBF, Pavel, Klapa Cambi, Miro Ungar, Kim Verson i mnogi drugi.

Od sportskih događanja ističe se sad već tradicionalna 3. Adventska utrka koja će se održati u subotu, 17. prosinca s početkom u 17:00 sati gdje je već prijavljen veliki broj sudionika.  Proglašenje pobjednika s dodjelom medalja biti će u 18:00 sati na Glazbenom paviljonu. Svi detalji utrke objavljeni su na linku utrka.com

Za najmlađe je pripremljen niz edukativno-zabavnih događanja, koncerata, klizalište i  sanjkalište  te mađioničarski nastupi za koje vjerujemo da će razveseliti naše najmlađe i razigrati njihovu maštu.

Uz Promenadu, sanjkalište i klizalište u Šancu, prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tokom održavanja Manifestacije od 16.12. – 31. 12. 2022. ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatno klizanje.

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije od 16. do 18. prosinca na Promenadi organiziraju „Božićni obrtnički sajam“ na kojem će obrtnici Karlovca i Karlovačke županije ponuditi prigodne blagdanske proizvode. Javni poziv za prijavu obrtnika otvoren je do 4. prosinca, a sve informacije dostupne su na web stranici Obrtničke komore Karlovačke županije.

Direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić, predstavila je ostale sadržaje i aktivnosti Turističke zajednice u adventsko vrijeme: “Bogat adventski sadržaj na brojnim gradskim lokacijama učinit će prosinac u Karlovcu zaista posebnim. Kroz adventsku kartu istražite tematske izložbe, radionice, blagdanske koncerte, adventske turističke ture i plovidbe, ponudu lokalnih suvenira i poklona te mjesta za stvaranje nezaboravnih uspomena.”. Cjelokupan program objavljen je na mrežnoj stranici visitkarlovac.hr .

Pozivamo sve da nadolazeće blagdane provedemo u miru, ljubavi i veselju i da upravo Karlovac bude mjesto blagdanskih susreta. U ovome blagdanskom razdoblju želimo svako dobro svim našim sugrađankama, sugrađanima, dragim gostima i posjetiteljima.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o.. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

PRODUKT