Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic u najvećoj svjetskoj partnerskoj suradnji

0
Air France

Povećanje konkurentnosti zaoštrava « borbu » na nebu

PARIS, AMSTERDAM, ATLANTA i LONDON- Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su suradnju kojom svojim putnicima nude još više odredišta i loyalty opcija kada putuju prema Velikoj Britaniji, i Sjevernoj Americi.

Novi partnerski sporazum omogućiti će kupcima nove rute, bolje rasporede letenja, fleksibilniji način rezervacije letova preko mobitela, webova, aplikacija i putničkih agencija te korištenje Bluebiz i Frequent flyer opcija.

Ovim sporazumom omogućena je daljnja povezanost sa 238 gradova u Sjevernoj Americi, 98 u središnjoj Europi i 16 u Velikoj Britaniji; izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, povećanje putničkog i cargo prijevoza na 23 posto ukupnog transatlantskog prijevoza.

Proširene korisničke pogodnosti putnici mogu početi koristiti od 13.2.2020.godine što znači da će moći skupljati bodove na svojim loyalty karticama ili uživati u Elite programu u sva četiri zrakoplovna prijevoznika.

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procjenjuju se na 13 milijardi USD, a ukupan broj zaposlenika u sve 4 kompanije je preko 180.000.