Akcija Frida, hvalevrijedan projekt Ecije Ivušić i Snježane Mehun

0
Frida

Mališani iz kuće Brezovica ovog će Božića biti posebno veseli. Počinje dobrotvorna akcija Frida koja će nam skrenuti pozornost na suosjećanje i potaknuti nas na dobro u danima blagdana koji su pred nama. U suradnji s mladim poduzetnicima i menadžerima, Khala bar i restoran zajedno s modnom poduzetnicom Snježanom Mehun te voditeljicom Ecijom Ivušić pokrenuli su akciju Frida za poboljšanje kvalitete života djece u kući Brezovica. Glavni je cilj skrenuti pozornost na ove male ljude – velike borce koji žive oko nas sa svojim teškoćama i posebnim potrebama. Organizacijom različitih događaja humanitarnog i zabavnog karaktera, žele potaknuti i uključiti sve one koji su u mogućnosti sudjelovati i pomoći.

Mališani su zajedno sa Snježanom i Ecijom jesensko poslijepodne proveli oslikavajući čaše motivima srca. Ovaj univerzalni znak ljubavi zaštitni je znak kuće ovih mališana. S koliko se samo radosti i veselja ovi posebni mali heroji vesele akciji koja će im uljepšati svakodnevicu.

Frida

„Ovo je iznimno emotivna akcija za sve nas. Upoznajući ove mališane otkrili smo koliko ljubavi i veselja imaju u sebi. Pozivam sve dobre ljude da se priključe Fridi i kupe posebne šalice u Khali ili pak doniraju sredstva kako bi se mališanima omogućilo ljepše sutra!” – izjavila je Snježana Mehun nakon umjetničkog druženja s mališanima.

Kuća u Brezovici ove godine obilježava 25 godina svog djelovanja. Kroz kuću je tijekom tih godina prošlo 1100 djece. Humanitarna božićna akcija Frida u koju se uključio i restoran Khala pod sloganom Khala ima dušu okuplja ljude dobra srca i pomaže djeci s intelektualnim poteškoćama i tjelesnim oštećenjima.

Frida

„Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem Blaženi Alojzije Stepinac u Brezovici može primiti 75 djece koja trajno tamo borave dok imamo i 25 odraslih osoba koje u kuću dolaze na druženje i kvalitetno provođenje vremena. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo potrebna pomagala i olakšati njihov život, rast i razvoj. Mnoga od naše djece nisu samostalna u održavanju higijene, a da bi njegovateljima olakšali taj posao kupit ćemo kadu za kupanje, renovirati kupaonicu, kupiti toplomjere i aparate koji služe u medicinske svrhe. Voljeli bismo kupiti i neurofeedback aparat koji doprinosi poboljšanju i osnaživanju mentalnih funkcija!” – ističe Suzana Horvat Kutle, voditeljica kuće.

Djeca svakodnevno provode radnu terapiju koja im pomaže u svakodnevnom životu, a njihova radna terapeutkinja Ružica Radičević ističe: „Cilj terapije s djecom je osmisliti im slobodno vrijeme kroz kvalitetne radionice te ih naučiti savladati neke vještine koje će koristiti u životu. Jedan od glavnih ciljeva je odmaknuti ih od televizije i kompjutera te ih naučiti što samostalnijem svakodnevnom funkcioniranju!”