Alkaloid donirao Klinički bolnički centar Zagreb

0
alkaloid

Duboko svjesni teškog stanja u kojemu se zatekao Klinički centar Zagreb, najveća i najuglednija hrvatska zdravstvena ustanova, Alkaloid je odlučio doprinijeti prevladavanju stanja prouzročenog razornim potresom i rastućom pandemijom Covid-19. Tvrtka će donirati 250.000 kuna sredstava namijenjenih ublaživanju posljedica potresa na objektima Klinike za ženske bolesti i porode i Klinike za plućne bolesti. Nadamo se i vjerujemo da će donirana sredstva doprinijeti poboljšanju osebujnih radnih uvjeta zdravstvenog osoblja u njegovoj plemenitoj misiji u uvjetima pandemije i poboljšavanju uvjeta boravka pacijenata u njihovim kapacitetima.

Vođeni načelima društvene odgovornosti poduzeća i humanog programsko-proizvodnog opredjeljenja usmjerenog, prije svega, krajnjim korisnicima, Alkaloid je od početka godine na različitim osnovama donirao više od 300.000 eura zdravstvenim ustanovama i udrugama za nabavku reagenasa, lijekova, uređaja, sredstava za higijenu i slične potrebe. Uz donacije u Makedoniji i Hrvatskoj, Alkaloid je od početka travnja ove godine donirao i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

„U uvjetima kad su sve svjetske ekonomije prepuštene samima sebi i bore se za ublaživanje posljedica nove ekonomske krize, kad je gubitak radnih mjesta neizbježni dio te surove stvarnosti i logističke smetnje dobivaju bitku pri plasiranju proizvoda, rijetke su tvrtke koje mogu svladati te izazove i pomoći svojim gospodarstvima u tako teškim vremenima. Svima nam je nametnuta nova norma društvenog distanciranja i virtualnih kontakata, ali je riječ tek o prolaznom razdoblju pa ćemo se ubrzo vratiti starim dobrim navikama, opterećeni lošim iskustvom, ali i s podukom koju smo vjerojatno već svi naučili: da nam ponekad valja usporiti i cijeniti male stvari u životu. Pozdravimo medicinske sestre, zdravstvene djelatnike, higijeničare, prodavače na tržnicama i u tržnim centrima, ljekarnike i tehničare u ljekarnama, prijevoznike, pekare, posvetimo kvalitetno vrijeme sebi i našim najbližima“, izjavio je Živko Mukaetov, generalni direktor i predsjednik upravnog odbora tvrtke u jednom od svojih intervjua makedonskim medijima.

Alkaloid, čiji rad u Republici Hrvatskoj datira još od 1969. godine, jedna je od najvećih generičkih tvrtki na tom tržištu. Podružnica u Zagrebu zapošljava oko 50 djelatnika.