Bljak Fest u Omišlju

0
Bljak fest

Nikad brojniji sudionicima i gostujućim ekipama, deseti po redu Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“ održati će se 8. veljače u Omišlju na trgu Prikešte s početkom u 13:30 sati.
Obilje zabave i raznoliki bljak-specijaliteti nude se i ove godine na, zasigurno, najoriginalnijoj maškaranoj zabavi na otoku i šire. Naime, Bljak fest već naveliko stavlja Omišalj na gastronomsku kartu Hrvatske, a oduševljenja okupljenih samo su dokaz truda koji se deset godina ulaže u manifestaciju.
Pored već uhodanih ekipa, karnevalskih udruga Babani i Omišjanski babani, restorana Rivica, udruge Obitelj za mlade, Upravnog odjela Općine Omišalj, ribolovnog društva Zubatac, Hotela Njivice, udruge za narodne običaje Drivenik, udruge „Puntarskih užance“ velika nam je čast najaviti četiri nove ekipe koje će sudjelovati na ovogodišnjem Bljak festu po prvi put a to su – Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka, podružnica Omišalj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Njivice, Kamp Omišalj i udruga Knezovi Krčki Frankopani.
Na meniju su se našle, uvijek vrlo tražene, tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, slinjavi puž, fileki od crne krave sa škampima, maneštica od ječma, kiselica, lešo ovca s povrćem, gulaš od iznutrica s palentom, te ostala jela na bazi srca, jezika, mozga, nogica i sl., kao i slastice poput broskve s bijelom čokoladom, rafaello kocke od pajceka, poderane gaće i crne frite.
Ovogodišnji program vodit će već tradicionalno Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zaslužna je grupa Insula.
U goste nam, osim prijatelja iz Drivenika, ove godine dolazi rekordan broj gostujućih udruga, sa zadovoljstvom možemo najaviti karnevalske udruge Kataroška i Optimisti, Vrbničke užance, feštari iz Novog Vinodolskog i Jadranova.
Ulaz na manifestaciju kao i konzumacija hrane je besplatna.