Coca-Cola HBC Hrvatska donacijom podržala znanstvenu izvrsnost Banke tkiva i stanica KBC-a Sestre milosrdnice

0
coca-cola

Coca-Cola HBC Hrvatska donirala je gotovo 150.000 kuna Zavodu za transfuzijsku i regenerativnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Donirana sredstva usmjerit će se za kupovinu zamrzivača za čuvanje tkiva koji će olakšati rad stručnjaka u kliničkoj jedinici Banka tkiva i stanica.

Zamrzivač kojeg je osigurala donacija može spustiti temperaturu na – 86°C i čuvat će tkiva za kliničku primjenu u cijeloj Hrvatskoj. Donacija je doprinos projektu koji Banka namjerava pokrenuti i kojim će modernizirati i opremiti svoje prostore te proširiti djelatnost na četiri nove terapije, uključujući i terapiju matičnim stanicama. Također, ovom donacijom povećati će se sigurnost, kontrola kvalitete i efikasnost terapije uz postizanje znanstvene izvrsnosti s ciljem zapošljavanja mladih znanstvenika.

„Pacijenti očekuju da naš Zavod kontinuirano bude izvor novih spoznaja i naprednih oblika liječenja, a naši vrhunski stručnjaci to svojim znanjima i mogu osigurati. Međutim, puni potencijal naših doprinosa i uvođenja novih tkivnih i staničnih terapija bitno je ograničen zbog nedostatka opreme i limitiranosti prostora, dodatno oštećenog u nedavnom potresu. Stoga smo iznimno zahvalni Coca-Coli HBC Hrvatska što je prepoznala ove potrebe i podržala naš rad“, istaknuo je Mario Zovak, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

coca-cola
Kultivacijske bočice u inkubatoru

„Djelatnici ove kliničke jedinice istinski su primjer stvaranja široke vrijednosti za svoje okruženje kroz izvrsnost, a upravo takve priče pokreću naše društvo naprijed. Coca-Cola HBC Hrvatska stoga želi ovom donacijom podržati njihove aktivnosti i zahvaliti im na izvanrednom radu. Nadamo se kako na ovaj način dajemo mali poticaj budućim znanstvenim spoznajama koje će predstavljati nemjerljiv doprinos dobrobiti pacijenata i cjelokupne zajednice“, rekla je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Kroz više od pet desetljeća svog poslovanja u Hrvatskoj, Coca-Cola kontinuirano podržava lokalnu zajednicu donacijama, ali i potiče njen razvoj pokretanjem brojnih projekata i programa. Samo u prošloj godini, Coca-Cola u Hrvatskoj i filantropska zaklada The Coca-Cola Foundation donirale su više od 2,7 milijuna kuna Hrvatskom Crvenom križu za aktivnosti podrške građanima u svjetlu pandemije Covid-19, pomoći stanovnicima Zagreba pogođenima potresom te osiguranja smještaja za obitelji iz Petrinje koje su izgubile svoje domove u razornom potresu.  Kroz projekt Raise the Bar Coca-Cola u Hrvatskoj je financijski podržala barmene s minimalnim primanjima kao dio pomoći partnerima u ugostiteljstvu, a rastuće potrebe najugroženijih skupina građana adresirane su donacijom 100.000 kn za rad četiriju pučkih kuhinja u Osijeku, Rijeci, Zagrebu i Splitu. Uz financijsku pomoć, Coca-Cola HBC Hrvatska donirala je i više od 15 tisuća litara vode i napitaka Crvenom križu, medicinskom osoblju, vatrogascima i ranjivim skupinama građana.

O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea, zatim domaćih robnih maraka te robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca-Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca-Cola HBC Hrvatska dio je skupine Coca-Cola HBC koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu https://hr.coca-colahellenic.com/hr/.

MADISON