Dan žena obilježen u tvornici Bali d.o.o. u kojoj vrijedne žene stvaraju brend KOZO!

0
kozo

Iako nov na tržištu, modni brend KOZO privukao je pažnju brojnih muškaraca i žena svojom inovativnošću, kvalitetom i dizajnom prilagođenom urbanim muškarcima, kojima je kvalitetno donje rublje osnova garderobe, poput drugog sloja kože. Na početku nove modne sezone, u godini u kojoj slavi dvadeset godina postojanja, ‘ženska tvornica’ Bali d.o.o., obilježila je Dan žena na pomalo drugačiji način.

KOZO muška i ženska kolekcija, nastala u pogonima u kojima rade Međimurke, Zagorke i Podravke, predstavljena je novinarkama i modnim urednicama, stilistima, ali i poznatim glumicama Barbari Vicković, Mirti Zečević, Vlasti Ramljak, Matiji Prskalo.

kozo

Svoje goste prigodnim govorom pozdravila je direktorica Snježana Bali, pričajući priču o nastanku impresivne tvrtke, koja zapošljava 140 ljudi i to uglavnom žena.

“Suprug Dragan i ja smo nakon 10 godina rada u tekstilnoj industriji odlučili uzeti budućnost u svoje ruke. Bilo je to točno prije 20 godina. Krenuli smo radit s dva para škara i brzim kreditom. Prvo smo proizvodili samo za domaće tržište, a s pojavom recesije 2008. godine započela je suradnja s brendom Marc Cain te nakon nekoliko godina s Wolfordom.” – rekla je Snježana, ujedno predstavljajući mlade snage tvrtke Bali d.o.o., sinove Željka i Zorana.

kozo

Upravo su nam ovi mladi, urbani muškarci, Željko i Zoran ispričali kako je nastala vizija i ideja o pokretanju vlastitih brendova BALIDOO programa za djecu i KOZO programa za žene i muškarce. Nakon završetka studija Željko se, razmišljajući o vlastitoj budućnosti, odlučio za  nastavak obiteljskog posla u svijetu tekstilne industrije. Brend dječje odjeće BALIDOO nastao je 2019. godine. Izrada dječje odjeće temelji se, prije svega, na strategiji zaštite okoliša i očuvanja zdravlja najmlađih. Iz cjelokupnog proizvodnog procesa izbačena je plastika, a boje na tisku su na vodenoj bazi. Uz Oeko – Tex, GOTS, i GIZA COTTON certifikate ekološke proizvodnje, BALIDOO je dio kruga prijatelja djece UNICEF-a.

Brend KOZO, nastao je 2020. godine zbog nedostatka kvalitetnog rublja za muškarce. Postupno razvijaju pidžame, a na druženju za medije predstavljena je i kolekcija ženskih pidžama te basic ženske odjeće.

“Nevjerojatno je vidjeti ovako predan rad i uspjeh u Hrvatskoj! Što reći nego svaka čast obitelji Bali.” – komentirala je na ulasku u proizvodni pogon glumica Mirta Zečević. Osim nje i ostale poznate glumice, koje su plijenile pažnju brojnih žena u pogonu, ostale su oduševljene  promatrajući sve faze u proizvodnji.

kozo

Vesela atmosfera nastavljena je u restoranu Bali’s, koji se nalazi u sklopu tvornice, a u kojem je poslužen tradicionalni međimurski ručak uz koji se nastavio razgovor medija i Bali d.o.o. teama.

Foto: Nikola Zoko