Emirates pretvara putničke kabine ekonomske klase u prostor za prijevoz tereta

0
prijevoz

Najveći međunarodni zrakoplovni prijevoznik Emirates u odabranim je zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER osigurao dodatni kapacitet za prijevoz tereta uklanjanjem sjedala iz putničkih kabina ekonomske klase. Kompanija na taj način odgovara na globalno povećanje potražnje za brzim, pouzdanim i učinkovitim prijevozom osnovnih potrepština poput osobne zaštitne opreme, lijekova, medicinske opreme, hrane, strojeva i drugih.

Video koji prikazuje Emiratesove inženjere tijekom preuređenja zrakoplova dostupan je ovdje.

Emirates SkyCargo na raspolaganju će imati deset zrakoplova tipa Boeing 777-300ER u kojima su uklonjena sjedala iz putničkih kabina ekonomske klase kako bi se omogućio prijevoz dodatnih 17 tona to jest 132 kubna metra tereta uz 40 do 50 tona koliko je inače moguće prevesti na svakom letu. Prenamijenjeni zrakoplovi tipa Boeing 777-300ER letjet će na rutama prema ključnim tržištima gdje Emirates SkyCargo bilježi najveću potražnju za hitno potrebnom robom.

Nabil Sultan, stariji potpredsjednik Emirates SkyCarga, izjavio je: „Od početka pandemije Covida-19 Emirates SkyCargo vrlo je ozbiljno shvatio svoju odgovornost prijevoza hitno potrebne robe ljudima i organizacijama širom svijeta. Predano radimo na spajanju globalne mreže pa smo tako najprije ponovno povezali više od 85 destinacija, a potom i osigurali dodatne kapacitete za prijevoz tereta ukrcajem isključivo tereta u putničke zrakoplove te dodatnim raspoređivanjem tereta u pretince za prtljagu te na sjedalima u putničkim kabinama. Odsad s pomoću zrakoplova tipa Boeing 777-300ER s prenamijenjenim kabinama ekonomske klase moći ćemo prevesti još više tereta na svakom letu i tako omogućiti da veća količina tereta brže i učinkovitije stigne do odredišta.“

Prenamjena kabina ekonomske klase u zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER provodi se u suvremenim Emiratesovim postrojenjima u Dubaiju. Potrebno je gotovo 640 sati rada da bi se kabine u potpunosti prilagodile novim zahtjevima. Inženjeri tako uklanjaju 305 sjedala iz ekonomske klase, a zatim zahvaljujući standardiziranim testovima provjeravaju je li sva sigurnosna oprema ispravno postavljena te funkcionalna. Dosad je sedam zrakoplova prenamijenjeno, dok će još tri proći proces prenamjene sredinom srpnja.

Ahmed Safa, stariji potpredsjednik Emirates Engineeringa, rekao je: „Preuređivanje naših putničkih zrakoplova u teretne svakako je odraz vremena i znak prilagodbe. Naši timovi pokazali su otpornost, inovativnost i brzu prilagodbu na trenutno poslovno okruženje koje se brzo mijenja. Nove smo izazove, vezane uz procedure i sigurnosne protokole, uspješno svladali te smo vrlo ponosni na ono što smo postigli.“

Do kraja će projekta Emiratesov inženjerski tim ukloniti 3.050 sjedala koja će biti skladištena sukladno svim propisanim sigurnosnim i higijenskim uvjetima dok se potražnja ne promijeni. Sjedala će potom biti postavljena natrag u zrakoplove gdje će proći sve sigurnosne provjere.

S fokusom na sigurnost tijekom pružanja usluga, Emirates SkyCargo uveo je stroga pravila o vrsti tereta koji se može prevoziti u prenamijenjenim kabinama ekonomske klase. Teret koji se smije prevoziti uključuje zaštitnu opremu, lijekove koji se čuvaju na temperaturama od 15 do 25 stupnjeva te kvarljive proizvode poput rezanog cvijeća te odabranog suhog voća i povrća. Teret utovaren u putničke kabine treba biti pakiran u odgovarajuće vanjske spremnike poput plastičnih ili kartonskih kutija koje su u skladu s posljednjim propisima IATA-e.

Emirates SkyCargo teretni je odjel Emiratesa koji se bavi prijevozom tereta te svaki tjedan obavlja kombinaciju redovnih i čarterskih letova prema više od 85 odredišta diljem svijeta. Tijekom pandemije Covida-19 Emirates SkyCargo usmjerio je poslovanje na povezivanje tržišta diljem svijeta i dostavu prijeko potrebne robe poput zaštitne opreme, lijekova, hrane i ostalog. Emiratesovu flotu koja se sastoji od više od 260 zrakoplova održava Emirates Engineering. Stručan tim provodi učestale provjere slijetanja i polijetanja na prizemljenim zrakoplovima kao i redovne A-provjere, C-provjere i operativno održavanje leteće flote koja leti prema različitim teretnim i putničkim destinacijama.

MEDIA VAL