Festival WineRi u četvrtom izdanju okuplja eno-gastro znalce

0

Četvrti međunarodni eno – gastro festival WineRi na novoj lokaciji, uz samo more Riječke luke, u prekrasnom šatoru na Gatu Karoline Riječke 13. – 14. ožujka od 13:00 do 20:00 sati okuplja više od 70 izlagača iz Hrvatske i regije.

Pokazatelj da je ovakav festival Gradu Rijeci i Kvarneru bio potreban jest činjenica da festival svake godine posjeti 50-tak akreditiranih novinara, 100-tinjak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca te oko 1000 posjetitelja koji mogu uživati u više od 300 etiketa vina te ostalih gastronomskih poslastica.
Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

festival
Polako prerastamo u centralno mjesto okupljanja proizvođača, konzumenata i ljubitelja autohtonih kvarnerskih sorti žlahtine, jarbole, belice, sansigota i trojiščine. Cilj je kroz vrijeme postati nezaobilazno mjesto i festival prvenstveno autohtonih sorti, a kako je na Kvarneru najzastupljenija žlahtina, festival žlahtine i ostalih autohtonih sorti.
Više nego dobrodošli su i svi naši dragi prijatelji vinari iz ostalih djelova Hrvatske i regije koji se kod nas mogu predstaviti publici Kvarnera kroz izlaganje na festivalu i radionice. Izuzetno nam je drago da nas i ove godine podržavaju županije i turističke zajednice što je pokazatelj da razumiju i žele pomoći svojim proizvođačima da plasiraju kvalitetne hrvatske proizvode na turističko tržište Kvarnera.

festival

I ove godine festival i izlagači pomažu udruzi Hoću – Mogu iz Pazina koja radi s djecom s poteškoćama u razvoju donirajući proizvode koje posjetitelji mogu otkupiti po simboličnim cijenama.

Dobrodošli na 4. Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2020. Želimo vam da se ugodno osjećate, da otkrijete nove vama drage okuse i mirise i uživate u našem riječkom dionizijevom hramu.

festival

Suorganizator festivala kao i proteklih godina je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, odnosno Centar autohtonih proizvoda Primorsko – goranska kašetica, dok su sponzori i pokrovitelji ovogodišnje manifestacije Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Adriatic Croatia International Club – ACI d.d., Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora Primorsko – goranske županije, Osječko – baranjska županija i Požeško – slavonska županija.
Festival podržavaju udruge proizvođača vina s Kvarnera Žlahtina, Belica i Jarbola, te mnogi mali sponzori poput Jamnice, Dukata, Bakarskog baškota, Visoke poslovne škole PAR, Troplex, Printeo, OZF design, Curo d.o.o., Botel Marina i Hoteli Jadran Rijeka, dok su partnerski festivali Kvarner Expo, VINO s okusom SOLI, LokVINA, WineOs, Zadar wine festival, Pink day Zagreb, Grand tasteing Beograd, Salon pjenušavih vina Zagreb, Vino.com Zagreb i Hedonist & Wine Opatija.