FRESH CLICK: konferencija koja povezuje poljoprivredu, turizam i prehranu

1
fresh click

Izravna prodaja na turističkim seljačkim gospodarstvima, plasiranje proizvoda kroz turizam i kreiranje inovativnog modela koji bi povezao poljoprivredu, prehranu i turizam, odgovor su na krizu uzrokovanu pandemijom. O tome će biti riječi i na Fresh Click konferenciji

Kako se globalna kriza uzrokovana pandemijom odrazila na poljoprivredu i prehrambenu industriju u Hrvatskoj, na koji način ublažiti njezine posljedice u ovim iznimno važnim, ali i osjetljivim djelatnostima i može li ona biti prilika za značajnije povezivanje poljoprivrednog i turističkog sektora, otkrit će online konferencija „FRESH CLICK – klikni za autentičnost i sigurnost”, koja se održava 14. i 15. prosinca putem Zoom platforme. Možete je pratiti i na Facebook stranici Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo”, koja organizator ovog zanimljivog događanja.

Za sve koji žele sudjelovati na konferenciji na web stranici ove udruge prijavni je online obrazac. Nakon što ga u nekoliko jednostavnih klikova mišem ispunite, dobit ćete link putem kojeg ćete moći pratiti izlaganja predstavnika resornih ministarstava, znanstvenika i stručnjaka s područja agronomije i turizma, ekonomije, marketinga, brendiranja i promocije, vlasnika obiteljskih-poljoprivrednih gospodarstava, proizvođača hrane i poljoprivrednika…

„Kao odgovor na ovu krizu koja je snažno pogodila turistički i poljoprivredni sektor potrebno je snažno poticati izravnu prodaju na turističkim seljačkim gospodarstvima (OPG-ima) te u turizmu općenito. Turizam treba biti promotivni alat za hrvatske poljoprivredne proizvode, a uz razrađenu strategiju i udruživanje proizvođača može dodatno pospješiti hrvatsko gospodarstvo. Kreiranje inovativnog modela i konkretnih preporuka u prevladavanju krize u poljoprivredno-prehrambenom, prerađivačkom i turističkom sektoru te njihovo međusobno povezivanje ciljevi su naše konferencije”, ističe Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo”. Dodaje kako je potrebno utvrditi potrebne zaokrete u poljoprivredno-prehrambenom sektoru čime bi se umanjile posljedice krize ali i stvorile pretpostavke bržeg i stabilnijeg poljoprivrednog razvitka.

Konferencija je sufinancirana iz Programa ruralnog razvoja, sufinanciranog sredstvima Europske unije – Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, Mjera Tehnička pomoć – Podmjera 20.2., „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom”.

Vizual: Facebook