Geberit, priča o 145 godina švicarske tradicije

0
Geberit

Grupacija Geberit djeluje širom svijeta i vodeći je ponuditelj sanitarnih proizvoda na europskom tržištu koji nudi jedinstvenu dodanu vrijednost kako na području sanitarne tehnike tako i na području kupaonske keramike.

Od svog početka davne 1874. godine u gradiću Rapperswil-Jona u Švicarskoj, gradi svoje ime kao sinonim za znanje i iskustvo, ali i za inovacije. 145 godine ova tvrtka sustavno doprinosi oblikovanju i razvoju cijele industrije.

O znanju i iskustvu dovoljno govori činjenica da su ugradbeni vodokotlići na tržištu prisutni više od 50 godina tijekom kojih ih je postavljeno više od 60 milijuna. Osim toga, i inovacije su postala svojevrsna tradicija, a u zadnjih 5 godina broj novih patenata se popeo na više od 100. Svake godine Geberitovi proizvodi dobitnici su mnogih nagrada za dizajn kao što su Red Dot Award i iF Design Award te mnoge druge.
Uz dobro znani asortiman koji se nalazi „iza zida“ kupaonice. Geberit danas ima novi identitet: spomenuta pouzdana tehnika iza zida, spojena je na savršeno dizajniranu kupaonsku opremu „ispred zida“, čime je postao proizvođač cjelovitih rješenja za kupaonice.

Geberit
Danas je prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika. Proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodnih pogona od kojih se 6 nalazi u prekooceanskim zemljama.

Prijelomne godine za GEBERIT:
1874. Caspar Melchior Albert GEBERT otvara svoj prvi instalaterski obrt u gradiću Rapperswill, Švicarska
 Nakon njegove smrti sinovi Albert Emil i Leo GEBERT nastavljaju obiteljski posao
1905. Albert Emil i Leo proizvode prvu drvenu cisternu s olovnim umetkom pod nazivom „Phoenix“, čiji je patent registriran 1912. godine
1952. Proizvodnja prve plastične cisterne
1953. Naziv „Geberit“ registriran je kao zaštitni znak i od tada se koristi kao marka i oznaka kvalitete za sve Geberit proizvode
1957. Širenje poslovanja na sustave odvodnje
1964. Predstavljanje prvog ugradbenog vodokotlića
60te i 70te godine – Početak otvaranja proizvodnje i prodajnih firmi po Europi
1991. Obitelj Gebert se povlači iz upravljanja kompanijom, a u narednim godinama kompanija nastavlja svoj rast, a njezine dionice od 1999. kotiraju na Švicarskoj burzi SIX Swiss Exchange.
2016. Kupnja Sanitec grupacije, čime Geberit počinje osvajati tržište svojim asortimanom koji se nalazi ispred zida kupaonice.

20 godina u Hrvatskoj
Geberit je u Hrvatskoj prisutan već 20 godina, kroz koje kontinuirano nudi izobrazbu primjene Geberitovih naprednih tehnologija za projektante, arhitekte, instalatere, trgovce i mnoge druge koji su na bilo koji način povezani s projektiranjem, ugradnjom ili korištenjem Geberit proizvoda. Edukacijska dvorana i izložbeni prostor u Zagrebu, na adresi Samoborska cesta 218., centar su Geberit znanja u Hrvatskoj, a njihova vrata su otvorena svima u potrazi stručnih informacija o asortimanu od Geberit tehničkih savjetnika.

Danas je Geberit prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika, a proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodnih pogona.

GeberitGeberit ugradbeni vodokotlići na tržištu su prisutni više od 50 godina, a ugrađeno ih je više od 60 milijuna.

Geberit edukacijski centar i izložbeni prostor nalaze se na adresi Samoborska cesta 218 u Zagrebu

Grupacija Geberit, aktivna na globalnoj razini, vodeća je na tržištu sanitarnih proizvoda u Europi. Geberit radi kao integrirana grupacija s vrlo snažnom lokalnom prisutnošću u većini europskih zemalja te pruža jedinstvenu dodanu vrijednost kada je riječ o sanitarnoj tehnologiji i kupaonskoj keramici. Proizvodna mreža obuhvaća 30 proizvodnih pogona od kojih se 6 nalazi preko oceana. Sjedište grupacije smješteno je u mjestu Rapperswil-Jona u Švicarskoj. S oko 12.000 zaposlenika u skoro 50 zemalja Geberit u 2018. godini ostvaruje neto promet od 3,1 milijardi CHF. Dionice društva Geberit kotiraju na švicarskoj burzi SIX Swiss Exchange, a od 2012. dionice društva uključene su u švicarski burzovni indeks SMI (Swiss Market Index).