GORAN KARAN, TEDI SPALATO I KLAPA SV. JURAJ HRM ODUŠEVILI KONCERTOM U LISINSKOM

0
Kuća naše pisme

HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA U LISINSKOM PROSLAVILA 53. GODIŠNJICU RADA

Prepuna koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog divnom je energijom i emocijom dočekala domaćine velikog donatorskog gala koncerta Kuća naše pisme. Poseban glazbeni repertoar kojeg su pjevali velikani Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sv. Juraj HRM započeo je zajedničkom izvedbom pjesme Kuća naše pisme. Mnogobrojna dirnuta publika uživala je u dvosatnom programu u kojem su se izmjenjivale najljepše sjetne skladbe poput neizostavne obrade Oliverovog hita Cesarica koji je ispunio dvoranu posebnom emocijom.

”Izvrstan je osjećaj nastupiti u ispunjenom Lisinskom za ovako važnu stvar. Čovjek u svojem životu rijetko ima priliku učiniti nešto za neku svrhu, najčešće samo prolazimo pokraj okolnosti koje su jače od nas. Počašćen sam što su me Hrvatska liga protiv raka i Scardona pozvali, uz Tedija i klapu Sv. Juraj HRM, da nastupam ovdje na koncertu nazvanom po pjesmi koju sam napisao. Kolege glazbenici i ja smo željeli napraviti jedan malo drugačiji koncert koji ima namjeru pokloniti pjesmu ljudima koji se nose s tim teškim situacijama. Mislim da smo uspjeli i nadam se da su suze večeras bile samo sretne suze!'” – izjavio je glazbenik Goran Karan.

Kuća naše pisme

Naziv koncerta inspiriran je pobjedničkom skladbom Gorana Karana, Tedija Spalata i klape sv. Juraj HRM na Splitskom festivalu 2019. U povijesti Splitskog festivala samo se tri puta dogodilo da izvođač dobije i nagradu žirija i nagradu publike. Jedan od ta tri puta dogodio se Goranu Karanu, Tediju Spalatu i klapi Sv. Juraj HRM za pjesmu Kuća naše pisme, po kojoj ovaj divan gala donatorski koncert nosi ime. Ljubav prema pjesmi, rodnom kraju i Dalmaciji te zajedničkom druženju i odrastanju ono je što daje dušu ovoj humanoj suradnji. Koncert je vodila Ljiljana Vinković.

Kuća naše pisme

Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen nadolazećim aktivnostima Hrvatske lige protiv raka koja više od pet desetljeća raznim radionicama, savjetovanjima i potporama pomaže, koliko najviše može, oboljelima od svih vrsta raka te Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj.

”Poznato je da rak ne nagriza samo tkivo ili organ gdje je nastao već i dušu oboljelog pacijenta i zato su iznimno važni psihološka potpora i rehabilitacija oboljelih, a isto tako i članova njihovih obitelji” – zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici kao što su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Roman Mikulić, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba dr. Ivana Portolan Pajić, ministar zdravstva RH prof.dr.sc. Vili Beroš te, general bojnik Mladen Fuzul. U publici su viđeni i Tončica Čeljuska, Davor Štern sa suprugom Rankom, Antonella Malis, Lidija Bačić, Milada Privora, Ronald Braus, Matej Meštrović, Dubravko Šimenc i mnogi drugi.

Donatorski gala koncert Kuća naše pisme održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka povodom Svjetskog dana bolesnika i 53. obljetnice rada Lige. Suorganizatori koncerta su HDS ZAMP – Glas autora i diskografska kuća Scardona. Pokrovitelji koncerta su Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva RH i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a partner Agroproteinka.