Hrvatska Mensa povodom Dana inteligencije poziva na testiranje

0
MENSA

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Rijeci u subotu 26. rujna, a u Osijeku 27. rujna. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a certifikat o rezultatu s tajnim rezultatima testiranja stiže poštom u roku mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja oko 750, a u svijetu oko 100 tisuća članova.

„Testiranju može pristupiti svatko, a mlađi od 14 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanje niti znanje jezika. Na svim testiranjima pridržavat ćemo se epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitnih maski“, rekao je Đuro Lubura, predsjednik Hrvatske Mense.

Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je jedanaesti put da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije. Prijave na ovogodišnje testiranje moguće su na licu mjesta ili putem web stranice Hrvatske Mense www.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju, a svi koji se prijave online ostvaruju pravo na popust na cijenu testiranja.

„Članstvo u Mensi velika je radost i zadovoljstvo. Hrvatska Mensa za svoje članove priređuje razne aktivnosti, od veoma ozbiljnih predavanja do turnira u stolnom tenisu. Osobito se ponosim mlađim članovima, koji se često druže i izvan prostorija udruge te organiziraju druženja na kartingu, paintballu i lasertagu. Prošle je godine veća skupina naših članova putovala na godišnje svjetsko okupljanje Mense International u Maleziji, a nadamo se da ćemo, ako situacija dopusti, putovati na obilježavanje 75. godišnjice naše organizacije u Houstonu u Texasu iduće godine te na okupljanje u susjednoj Crnoj Gori planirano za 2022.“, rekao je Lubura.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska, putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, do 10 posto popusta na školarinu na visokom učilištu  Edward Bernays University College.

Za više informacija obratite se na ured@mensa.hr

MPR