HRVATSKI TURISTIČKI FILMOVI PONOVO OSVAJAJU NAGRADE

0
film

Na nedavno održanom festivalu turističkog filma u turskoj Kapadokiji, film DUBROVNIK RIVIERA osvojio je srebro u kategoriji Turistička destinacija – Regija (Tourism Destination – Region).

Film je snimljen u produkciji BALDUČI FILMA iz Zagreba, redatelj filma je Herve Tirmarche, a producentica filma Spomenka Saraga.

film

„Iako je film DUBROVNIK RIVIERA, koji smo snimili za TZ Dubrovačko neretvanske županije, snimljen prije dvije godine, još uvijek plijeni pažnju žirija. Na festivalu smo u konkurenciji imali četiri filma iz naše produkcije, ali evo Dubrovnik Riviera je pobijedio. Moram se pohvaliti da nam je film prikazan na otvorenju festivala, a gradonačelnik Nevsehira Rasim Ari jedino je taj film spomenuo u svom govoru prilikom otvorenja i izrazio želju posjetiti Dubrovnik. Tijekom festivala sudjelovala sam i na panel diskusiji na temu „Strategije u promociji turizma“ gdje  je kao dobar primjer iz prakse odabran upravo film DUBROVNIK RIVIERA.  Iako nam ova godina poslovno nije ružičasta, naime otkazano nam je nekoliko projekata, barem nas vesele rezultati prošlogodišnjih filmova i nagrade koje naši filmovi osvajaju diljem svijeta. Ove smo godine osvojili 15 nagrada, a prošle 12 i mogu bez lažne skromnosti reći, da je naša kvaliteta konstanta ne slučajnost“– izjavila je Spomenka Saraga, producentica i scenaristica filma.

film
 

Uz ovu nagradu, iz Turske je stigla  još jedna nagrada, Plavi Dunav  za  film CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION, osvojena na SILAFESTU – festivala turističkog filma u Srbiji. S obzirom da se SILAFEST održao samo online, nagradu je  u ime festivala producentici filma Spomenki Saraga uručio gradonačelnik grada Nevsehira Rasim Ari.

Nagrada SILAFEST

Ovaj film je također snimljen u produkciji BALDUČI FILMA, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, pod redateljskom palicom Herve Tirmarchea, snimatelja Jalila Armija i producentice Spomenke Saraga.

Festival turističkog filma u Kapadokiji, član je međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala CIFFT sa sjedištem u Beču i prvi je festival ovog tipa koji se je ove godine održao uživo. Uz sve epidemiološke mjere, obavezne dezinfekcije ruku, od nošenja maske na svim vanjskim prostorima, obavezno mjerenje temperature na svim ulazima bilo da se radi o otvorenim muzejima, turističkim objektima i restoranima, gosti iz 15 zemalja osjećali su se sigurno, a imali su i mogućnost besplatnog testiranja na Covid.