HTC VIVE COSMOS premijerno predstavljen u Hrvatskoj

0

Novi sustav praćenja sa šest senzora kamere za široko i točno praćenje omogućuje nikad brži ulazak u VR.

Vive Reality System, redizajnirano softversko iskustvo, omogućuje da se VR ne doživljava samo kao pokretanje aplikacija, nego kao prelazak između svjetova.

HTC VIVE Cosmos na hrvatsko tržište dolazi 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna, a uz prednarudžbe do 2. listopada uključena je i 12-mjesečna pretplata na Viveport Infinity.

U Zagrebu je 24. rujna 2019 . hrvatskim medijima premijerno predstavljen novi uređaj HTC VIVE Cosmos, najnoviji vrhunski sustav virtualne stvarnosti (VR) koji se temelji na osobnom računalu, a odlikuje ga nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe.

Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada kod ovlaštenog HTC partnera Links po cijeni od 6.799 kuna. Sve prednarudžbe koje pristignu do 2. listopada uključuju i kod za preuzimanje pretplate na Viveport Infinity trajanja 12 mjeseci, odnosno neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti (npr. Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends) te premium videozapisima top brandova (GoPro, Discovery Channel i Animal Planet). Viveport Infinity će s vremenom dodavati nove naslove.

HTC VIVE Cosmos najbolji je doživljaj virtualne stvarnosti dostupan u svijetu i iznimno nas veseli što ga, paralelno s ostatkom Europe, možemo predstaviti i u Hrvatskoj, odnosno omogućiti korisničko iskustvo iz prve ruke. Virtualna stvarnost područje je koje još uvijek pruža niz novih mogućnosti te smo ponosni što, razvojem sve naprednijih tehnologija i rješenja, HTC VIVE predvodi novu revoluciju igara i poslovanja čime uspješno zadovoljavamo kriterije i očekivanja sve zahtjevnijih potrošača“, istaknula je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu.

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu predstavio je novi HTC Vive uređaj te istaknuo njegove prednosti: „Prvi VIVE VR uređaj predstavili smo svijetu prije tri godine i u tom smo periodu samu tehnologiju i korisničko iskustvo vrhunske virtualne stvarnosti doveli do savršenstva u obliku Cosmosa, našeg dosad najsvestranijeg naglavnog sustava. Njegov novi sustav praćenja omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Kombinirana razlučivost piksela od 2880 x 1700 predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Zbog jedinstvenog preklopnog dizajna, prebacivanje između stvarnosti i virtualne stvarnosti moguće je za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti.“

Vrhunska ergonomija i udobnost omogućuju dulja iskustva u virtualnoj stvarnosti, a integrirane slušalice pružaju imerzivni zvuk. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Uz to, Cosmos je kompatibilan s bežičnim adapterom Vive što korisnicima omogućuje posve slobodno kretanje u virtualnoj stvarnosti, bez dosadnih i ograničavajućih kablova.

Pored svih nabrojanih prednosti i naprednih mogućnosti, Vive Cosmos prvi je naglavni sustav koji nudi Vive Reality System, redizajnirano softversko iskustvo za Vive, potpuno novu filozofiju dizajna za VR koja pruža proširenje stvarnog života i omogućuje da se VR ne doživljava kao puko pokretanje aplikacija, nego kao prelazak između svjetova. Cosmos ima redizajnirano korisničko sučelje naziva Lens, koje omogućuje jednostavnu navigaciju aplikacijama XR i Viveport Infinity te nov, dinamički početni prostor pod nazivom Origin. Prostor Origin početna je točka za aplikacije virtualne stvarnosti i interaktivna iskustva koja će se samo razvijati tijekom vremena.

Za više informacija posjetite https://www.vive.com/cosmos/.

Specifikacije sustava Vive Cosmos
Rezolucija: 1440 x 1700 piksela po oku (2880 x 1700 piksela zajedno)
Zaslon: dijagonalni dualni 3.4″ LCD zaslon
Brzina osvježavanja slike: 90 Hz
Vidno polje: 110 stupnjeva
Zvuk: Ugrađene stereo slušalice
Potrebna povezivost s računalom: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
Periferni utori: USB-C 3.0, vlasnička veza s modulima
Praćenje: Ne postoje najmanji prostorni zahtjevi u stajaćem/sjedećem položaju, najmanje 2 m x 1,5 za način rada u veličini sobe.
Objektivi modula: Vive Motion Mod (brodovi s Cosmosom) i Vive Cosmos vanjski modul za praćenje (prodaje se zasebno)
Podrška za Vive bežični adapter: Da, prodaje se zasebno s priborom za pričvršćivanje. Potreban je dostupan PCIe utor
O HTC VIVEU
HTC VIVE vrhunska je platforma virtualne stvarnosti (VR) i ekosustav koji stvara uvjerljiva iskustva virtualne stvarnosti za poduzeća i potrošače. Ekosustav VIVE temelji se na vrhunskom hardveru, softveru i sadržaju virtualne stvarnosti. Poduzeće VIVE obuhvaća najbolji XR hardver u klasi; VIVEPORT platformu i trgovinu aplikacija; VIVE poslovna rješenja za poslovne korisnike; VIVE X, poslovni akcelerator za virtualnu stvarnost vrijedan 100 milijuna dolara; VIVE STUDIOS, studio za zabavni sadržaj, igre i poslovni sadržaj; i VIVE ARTS, za kulturne inicijative. Za više informacija o Viveu, molimo, posjetite www.vive.com.