IGH angažiran na poslovima nadzora nad rekonstrukcijom vodovodne mreže grada Sarajeva

0

Institut IGH d.d. je u zajednici ponuditelja koju čini s društvom IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, s Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo (KJKP ViK), sklopio Ugovor za nadzor radova u okviru projekta „Sarajevo Water Project“, u vrijednosti od 3.000.000 kuna.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog postupka javne nabave sukladno procedurama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja financira projekt, pri čemu vrijednost prve faze cjelokupnog projekta iznosi 10 milijuna eura.

Domagoj Šimunović, direktor za međunarodna tržišta, pripremu ponuda i ugovaranje u Institutu IGH, naglasio je kako sklopljeni ugovor predstavlja još jednu u nizu potvrda realizacije strateškog usmjerenja IGH prema osnaživanju pozicije društva na međunarodnim tržištima.

Očekivano trajanje izvršenja usluge stručnog nadzora iznosi 18 mjeseci, a provodit će se nad radovima rekonstrukcije vodovodne mreže grada Sarajeva, uključujući i rekonstrukciju postojećih crpnih stanica. Projekt je naveden kao „nulti prioritet“ Vlade Kantona Sarajevo, BiH.