IGH potpisao ugovor za izradu studijsko-projektne dokumentacije za RCGO Šagulje

0
IGH

Predsjednik uprave Instituta IGH d.d. Oliver Kumrić potpisao je s predsjednikom uprave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o. Josipom Grgićem Ugovor za usluge izrade studijsko-projektne dokumentacije za potrebe provedbe izgradnje cjelovitog sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije, kroz projekt RCGO Šagulje, a u svrhu sufinanciranja sredstvima EU. Kumrić je ugovor potpisao ispred Zajednice gospodarskih subjekata, koju IGH kao vodeći član čini s partnerskim poduzećima Elektroprojekt d.d. i Hidroplan d.o.o.

Ugovor je potpisan nakon provedenog postupka javne nabave, za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju šest pretovarnih stanica na području RCGO Šagulje potrebne za sufinanciranje sredstvima EU. Vrijednost ugovora iznosi 1,84 milijuna kuna bez PDV-a, s rokom izvršenja od 18 mjeseci.

Zbog izrazitog značaja projekta za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, svečanom potpisivanju u Slavonskom Brodu nazočili su mnogi visoki uzvanici. Izgradnja RCGO Šagulje od strateškog je značaja za sve uključene županije i Republiku Hrvatsku, budući da u Strategiji gospodarenja otpadom RH centri za gospodarenje otpadom predstavljaju jedan od ključnih elemenata uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom. Realizacijom ovog projekta osigurat će se sustav u skladu s najvišim standardima Europske unije.