LJEPOTICA S JUGA BOWA GASTRO JE ZVIJEZDA OVOG POSEBNOG LJETA

0
BOWA

DAVID SKOKO I TIM BOWINIH CHEFOVA RECEPTIMA NAS VODE KROZ LJETO

Na prvi pogled skrivena ljepotica s juga Hrvatske šipanska Bowa osvaja na prvu. Skrivena u uvali Elafitskog otoka Šipana u dubrovačkom arhipelagu ni ove, po svemu drugačije godine, nije razočarala. Naprotiv, svojim se konceptom izvrsno uklopila u novo normalno. Distanca je u Bowi prirodno okruženje, a svakim danom sve više i više gostiju dolazi u ovaj mali skriveni raj hrvatskog juga.

 Jedan od najboljih hrvatskih chefova David Skoko nedavno je zajedno s timom Bowe kreirao ljetni meni koji ove godine izravno spaja ono iz prirode koja okružuje ovo čarobno mjesto, frišku ribu iz mora kao i specijalitete i posebne začine s otoka. Koncept ovo prostora kao da je ostao isti iz davnih vremena Rimskog carstva koje je vladalo ovim područjem. Gastro filozofija ovdje je vrlo jasna, svakog se dana nudi ono što se može tog dana ubrati ili uloviti u moru. Kreacije mladih chefova u suradnji sa Skokom dali su prijedloge po kojima ćemo dugo pamtiti ljeto 2020.

“Ja sam ribar. Klanjam se moru i prirodi. To sam pretočio u ugostiteljstvo. Iza mene stoji tradicija koja je sa mnom od prvog udaha. To sam donio na Bowu. Ovaj fine dining u džungli koja su osmislila tri duha: mornar, arhitekt i ugostitelj je meni iznimna čast nastaviti razvijati. Ljudi koji su radili, a danas moji kolege, ovaj restoran tretiraju obiteljskim pristupom jer sve je važno, svaka travka, kamen, maslina i ježinac te poštovanje prema majci prirodi!“ – ističe vlasnik Pero Šare i dodaje: „Kada vidite Bowu, mislite da ste u snu. U tom snu moja vizija su domaće namirnice, voće i povrće otoka Šipana, tunj našeg Jadrana i kamenice Malog Stona koje moja obitelj uzgaja generacijama. Jednostavnost i tradicija u maniri robinzonskog fine dininga. To je Bowa: Best Of What’s Around”.

Sashimi od trupca, marinada od trlja s kaparima, crudo od škampi, tempura od srdela, tartar od trupca ili pak neki drugi specijaliteti od svježe ribe sam su neki od prijedloga šipanske ljepotice za ovo ljeto. Bowa nije samo restoran, ona je doživljaj, osjećaj i iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti.

SELECT PR