Nova mladost slavne nogometne akademije

0
NOGOMET

NOGOMETOd danas će polaznici Nogometnog kluba Škola nogometa Maksimir trenirati u vrhunskim uvjetima.

Već 20 godina na terenima pored maksimirske šume odrastaju generacije mladih nogometaša i nogometašica. Od danas će polaznici Nogometnog kluba Škola nogometa Maksimir, popularni Vukovi i Vučice trenirati u još boljim uvjetima. Jedna od najpopularnijih nogometnih akademija u Hrvatskoj zasjala je u novom ruhu, koje je predsjednik kluba uz svečane goste službeno predstavio članovima i prijateljima kluba.

”Djeca će od sada trenirati na novom igralištu od umjetne trave vrhunskog talijanskog proizvođača Limonta, pod najmodernijom LED Uređen je prostor oko terena, a postavili smo i veliki semafor, koji je ujedno i display povezan s kamerama koje će snimati sve trenažne i natjecateljske aktivnosti. Kasnije ćemo te snimke koristiti za analizu treninga i utakmice, po uzoru na najmodernije europske nogometne akademije’‘, objasnio je predsjednik kluba Miroslav Blažević junior.

Svečanosti „novog početka“ organiziranog u skladu s epidemiološkim mjerama prisustvovali su poduzetnik i donator zahvaljujući kojem je i realizirana obnova Milan Popović, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić, predstavnik Ministarstva za sport i mlade Darko Vučić te trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

”Koliko god su treneri i vodstvo stručni, ipak se vidjelo da je potrebno osvježenje u pogledu infrastrukture, pa sam se ponudio pomoći donacijom. Mogu reći da je ekipa odradila sjajan posao u zadnjih par mjeseci, ovo je sada vrhunski nogometni centar dostojan rejtinga Nogometnog kluba Škola nogometa Maksimir”, rekao je Milan Popović.

Lovro Majer, Mathias Chago, Tomislav Kiš, Filip Benković neki su od nogometaša koji su iz NK Škole nogometa Maksimir krenuli u profesionalne vode, a trenutno više od 300 djevojčica i dječaka usavršava nogometne vještine pod paskom osam profesionalnih trenera. Sigurno je kako će u novim, boljim uvjetima ova uspješna škola lansirati još vrhunskih nogometaša.

”Od prvog dana se maksimalno trudimo djeci pružiti najbolje moguće uvjete za bavljenje sportom. Uz to se stalno usavršavamo kako u pedagoškom, tako i sportskom smislu, što su roditelji prepoznali te se iz godine u godinu vraćaju s novim naraštajima”, rekao je Blažević te dodao:”Zahvaljujući donatoru Popoviću, ali i podršci grada Zagreba u planu je druga faza obnove infrastrukture, prije svega orijentirane na klupske prostorije, odnosno svlačionice i tuševe’‘.