Nove investicije hotelskog lanca Falkensteiner Hotels & Residences

0
Falkensteiner

Poznata austrijska grupacija nudi 4.700 soba i ostvaruje više od 1,7 milijuna noćenja te promet od 180 milijuna eura, a u naredne dvije godine otvara četiri nova objekta te kongresni i sportski centar u Falkensteiner Punta Skala resortu

U hotelsku obitelj Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG koju čine 27 hotela, tri apartmanska naselja i jedan premium kamp, pridružit će se nova četiri objekta. Falkensteiner Hotel & Spa Kronplatz, adults only hotel s pet zvjezdica u Južnom Tirolu, Falkensteiner Hotel & Spa Cortina d’Ampezzo, također hotel s pet zvjezdica, luksuzni apartmani Falkensteiner Premium Apartments Jesolo i obiteljski hotel s četiri zvjezdice Falkensteiner Club Funimation Garden Calabria, otvorit će se u sljedeće dvije godine u Italiji.

Uz to, značajno se ulaže i u Falkensteiner Punta Skala resort. Fortis club – novi kongresni i sportski centar u Falkensteiner Punta Skala resortu imat će prostranu dvoranu za evente od 527 m2 za 470 osoba i fitness centar na 800 m2, a otvorenje se planira u svibnju 2020. U posljednje dvije godine uloženo je tri milijuna eura u širenje sportskih objekata u Punta Skali, a najavljena je i gradnja luksuznih vila u sklopu resorta.

Falkensteiner
Falkensteiner Punta Skala

20 godina posluju u Hrvatskoj
Od 2000. od kada posluje u Hrvatskoj ukupno je investirano 200 milijuna eura, a u naredne tri godine uložit će se oko 40 do 50 milijuna. Dobit koja dolazi iz Hrvatske je oko 30 posto.
„Hrvatska je važna i atraktivna zemlja za našu hotelsku grupu. Svojim gostima nudimo široku paletu opcija za odmor usred prekrasnih prirodnih krajolika i neposredno uz more: od hotela s pet zvjezdica i obiteljskih odmarališta do premium apartmana za iznajmljivanje ili kupnju do luksuznih kampova. Naši gosti mogu očekivati toplu i vrhunsku uslugu, izvrsnu kuhinju i wellness ponudu,” rekao je Otmar Michaeler, glavni izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group.
Kako je sve počelo. Welcome home!

„Izazov nije izgraditi hotel, već stvoriti dom”, kaže Erich Falkensteiner, osnivač i član društva.

Ova priča o uspjehu počela je 1957. kada su Maria i Josef Falkensteiner otvorili mali obiteljski pansion sa sedam kreveta u mjestu Ehrenburg kod Brunecka u Južnom Tirolu. Razvijati se, a pritom ne zaboraviti svoje korijene – krilatica je tvrtke koja je postupno širila svoje polje djelovanja i na druga područja u turizmu. Osnivanjem tvrtke Michaeler & Partner kao turističke tvrtke za savjetovanje i osnivanjem centralne nabave (GES), postavljen je kamen temeljac današnjoj tvrtki. Internacionalizacija na prostoru Istočne Europe uslijedila je 2001. Najprije u Hrvatskoj, zatim Češkoj i na koncu u Slovačkoj. S daljnjim razvojem tvrtke, došlo je do stvaranja nove strukture koncerna u obliku holdinga, koji je ujedinio sva područja poslovanja. Osnivanjem tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) i premještanjem središta tvrtke u Beč, postavljeni su temelji za brži razvoj u području srednje, istočne i južne Europe. Danas je u tvrtki FMTG zaposleno više od 1.400 djelatnika iz 28 zemalja.