Novo izdanje Spinnaker Gourmet Stagea u Poreč dovodi chefa Stivena Vunića i vina Ipša

0
Spinnaker

Valamarov restoran Spinnaker priprema vrhunski gastronomski užitak u sklopu ovogodišnjeg Tunalicious Street Food Festivala

Spinnaker Gourmet Stage je serija posebnih tematskih gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker, smještenom u starogradskoj jezgri Poreča, u sklopu Valamar Riviera Hotela, na samoj porečkoj rivi. Ovaj restoran je u ovogodišnju sezonu ušao s potpuno preuređenim interijerom i degustacijskim jelovnicima baziranim na istarskim običajima, kao i tradicionalnim okusima istarskih namirnica interpretiranim na suvremen način. Osoblje Spinnakera ponosi se visokim ocjenama na Trip Advisoru, ima tri kapice u vodiču Gault&Millau te preporuke u vodičima Venezie a tavola, Falstaff i Istra Gourmet.Spinnaker

Spinnakerov chef Goran Hrastovčak i voditelj restorana, glavni sommelier Zoran Gregorović pripremaju novo izdanje Spinnaker Gourmet Stagea koje će se u ovom restoranu održati u četvrtak, 7. rujna 2023. godine. Bit će to u sklopu vrhunske porečke gastro manifestacije Tunalicious Street Food Festivala pa će stoga i cijeli jelovnik biti posvećen jadranskoj tuni, omiljenoj namirnici koja je u našem moru toliko kvalitetna da je tražena čak i u dalekom Japanu gdje se, zbog svoje visoke kakvoće redovito konzumira sirova.

Spinnaker
Chef Stiven Vunić iz konobe Zijavica, photo by Matija Djanješić

Osoblje Spinnakera će tim povodom kuhinju prepustiti u ruke Stivenu Vuniću, chefu i vlasniku konobe Zijavica u Moščeničkoj Dragi koji je upravo ribu i plodove mora učinio okosnicom svoje kuhinje. Vunić je odrastao u ribarskoj obitelji i cijelu filozofiju svog restorana izgradio na očuvanju morskih namirnica i čistom, jasnom kuhanju s autentičnim okusima. Radi poznavanja ribe i mora nametnuo se kao idealan kandidat za gostovanje na novom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea i pripremu jelovnika kojim će dominirati jadranska tuna. U prilog odabiru Vunića ide i činjenica da gosti i gastro znalci o Zijavici imaju samo riječi hvale, a konoba je i član JRE Hrvatska, udruženja vrhunskih chefova i vlasnika restorana koje djeluje u 16 zemalja. Vunićev kulinarski talent i njegovanje sklada na tanjuru – od pripreme namirnica, začinskih trava do izgleda jela – prepoznao je i Gault&Millau Croatia koji mu je dodijelio trofej „Veliki chef sutrašnjice“.

Vunićev autorski jelovnik za Spinnaker Gourmet Stage pratit će i „wine pairing“ s vinima Ipša čiji se vinogradi prostiru na cijenjenim lokacijama središnje Istre. Svoja prirodna vina obitelj Ipša proizvodi od sorti Malvazija Istarska, Sivi pinot, Refošk i Teran postupkom duže maceracije i odležavanjem u drvenim bačvama, dok pjenušce rade klasičnom metodom vrenja u boci.

Spinnaker
Vinari Klaudio i Ivan Ipša u svojoj vinariji, photo by obitelj Ipša

Mjesto na ovom posebnom gastronomskom doživljaju u restoranu Spinnaker se može osigurati prethodnom rezervacijom putem email adrese spinnaker@valamar.com ili pozivom na broj telefona 052 400 804. Konkretan jelovnik i cijene će biti objavljeni krajem kolovoza na službenim web i Facebook stranicama događanja, gdje možete pronaći informacije i o ostalim programima u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će cijeli Poreč od 1. do 10. rujna ove godine pretvoriti u ultimativnu destinaciju za sve ljubitelje tune, kako na udici, tako i na stolu.

404