Odlučili su reći Istinu! Bend 058 predstavlja pjesmu kakvu nismo od njih navikli čuti

1
Istina

Platonova, Kantova ili možda Nietzscheova, istina je jedna od temeljnih filozofskih pojmova, koji je kroz povijest nailazio na različite definicije i tumačenja. Tako smo je i danas skloni doživljavati ovisno o kutu gledišta.

Iako do sada nisu radili pjesme s angažiranim stihovima, uslijed raznih društvenih zbivanja, naš nagarađivani americana country bend 058 iz Splita odlučio se po prvi puta okušati u kazivanju svoje istine. Tako je Istina postala tema i naslov njihove nove pjesme.

ISTINA

„Inspiracija za pjesmu dobivena je raznim društvenim događanjima s kojima smo svakodnevno okruženi i silnim nepravdama prema malom, običnom čovjeku, koji rijetko podiže svoj glas. Iako do sada nismo radili pjesme s angažiranim tekstovima, sveukupna situacija nas je potakla da se ovaj put odlučimo na angažirani tekst. Kako bismo potpuno skrenuli pažnju na snagu teksta odlučili smo je objaviti samo u audio verziji, koja je glazbeno žešća od dosadašnjih pjesama.“ pojasnio je Branko Mamut, autor i osnivač benda.

Tako dobivena pjesma, angažiranih stihova i čvršćeg country glazbenog izričaja, potaknula je članove benda da i ovaj put vokalnu izvedbu povjere Predragu Lovrinčeviću, koji, uz povremeno preuzimanje uloge lead vokala od Jelene Bebić, u bendu svira usnu harmoniku.

Glazbu za pjesmu skladao je Branko Mamut, a stihove ispisala Mara Jurčević, dok je energičan country aranžman osmislio Ivan Cinotti.

Kakva je Istina u očima benda 058 možete odmah poslušati  https://www.youtube.com/watch?v=uWzQ9oqSYGE&feature=youtu.be

SEDMA SEKUNDA