Oliver Kumrić prelazi u Avenue Engineering and Construction

0
IGH

Oliver Kumrić s mjesta predsjednika Uprave Instituta IGH prelazi na funkciju izvršnog direktora krovne kompanije Avenue Engineering and Construction, zaduženog za ostvarenje strateških ciljeva grupacije na globalnom tržištu. U toj će kompaniji ujedno ući i u vlasničku strukturu kao partner, no ostat će i dalje ključna osoba u odnosima s najvažnijim partnerima i klijentima Instituta IGH. Institut IGH nastavlja voditi Robert Petrosian, dosadašnji član Uprave i direktor podružnica u Rusiji i Gruziji te dugogodišnji zaposlenik IGH s više od 20 godina iskustva u području građevinarstva. Promjene u vodstvu IGH bit će potvrđene na sjednici Nadzornog odbora kompanije koja će biti održana 28. veljače 2020 te će stupiti na snagu 31. ožujka 2020.

Oliver Kumrić

„Zahvalan sam na povjerenju koje mi je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH, ukazao pozvavši me da nastavim strateški razvijati Avenue Engeneering and Construction i Institut IGH kao ključnu kompaniju u tom dijelu poslovanja grupacije. Nakon završetka faze oporavka pred IGH-om su daljnja pozicioniranja na novim tržištima, rješavanje odnosa s vjerovnicima, uravnoteženje vrijednosti poslova i troškova rada te nova ulaganja u poboljšanje uvjeta rada, stoga ovu promjenu vidimo kao početak nove dionice razvoja. Zahvaljujem svojim kolegama na dosadašnjoj podršci te im svima, a osobito kolegi Petrosianu, želim puno uspjeha u daljnjem upravljanju kompanijom“, izjavio je Oliver Kumrić.

Oliver Kumrić imenovan je članom Uprave Instituta IGH 2015. godine da bi 1. siječnja 2018. godine preuzeo funkciju predsjednika Uprave. Tijekom njegovog mandata na čelu Instituta IGH značajno su poboljšani efikasnost i svi poslovni procesi te je unaprijeđeno ugovaranje, s više od 210 milijuna kuna novih poslova u prošloj godini što predstavlja povećanje od 60 posto u odnosu na 2018. Dugovanja iz predstečajne nagodbe gotovo su u potpunosti otplaćena, a tekuća su dugovanja u proteklih 18 mjeseci prepolovljena uz znatno skraćene rokove plaćanja. Povećane su i plaće za oko 50 posto djelatnika. Kroz snažnu orijentaciju na strana tržišta IGH nastavlja jačati svoju tržišnu poziciju, što će dovesti i do daljnjih zapošljavanja i povećanja plaća te potencijalno i akvizicija novih poduzeća.

„Oliver Kumrić kao dosadašnji predsjednik Uprave i Robert Petrosian koji preuzima vodstvo Instituta IGH odradili su zajedno sjajan posao na restrukturiranju i repozicioniranju kompanije. Oliverove profesionalne i ljudske kvalitete te poslovni uspjesi razlozi su zbog kojih smo sretni što je odlučio prihvatiti novi izazov na poziciji izvršnog direktora i partnera u Avenue Engineering and Construction. Pritom na čelo IGH dolazi Robert kao vrstan stručnjak iza kojeg su izvrsni rezultati ostvarivani na međunarodnim tržištima te sam uvjeren kako će nastaviti uspješno voditi kompaniju kao ključnu u tom dijelu našeg cjelokupnog poslovanja“, izjavio je Sergej Gljadelkin.