Pivovara Medvedgrad „skuhala“ Hladno pivo

1

Suradnja susjeda iz zagrebačkih Gajnica počinje rođendanskim koncertom
Pivovare Medvedgrad 21. rujna, kada će se premijerno točiti Hladno pivo

Pivovara Medvedgrad i Hladno pivo potpisali su partnerski ugovor prema kojem će najstarija i najveća hrvatska craft pivovara te najpopularnija hrvatska punk rock grupa zajedno nastupati u narednim projektima. Prirodno, kvalitetno pivo tako se napokonspojilo s Hladnim pivom, čiji se počeci vežu uz Gajnice, zagrebačkom naselju u kojem Pivovara Medvedgrad nastavlja proizvodnju u novom, modernom pogonu.


Ovo je još jedan veliki događaj u godini kada slavimo četvrt stoljeća postojanja. Suradnja s
Hladnim pivom je nešto što smo kao klinci mogli samo sanjati, a sada smo na početku jednogdivnog, dugog prijateljstva. Mislim da je ovo bitan trenutak i za hrvatsku craft industriju, jersmo pokazali da nas i najveći prepoznaju kao ravnopravnog partnera“, rekao je Ivan Nauković,voditelj prodaje i marketinga Pivovare Medvedgrad, dok su članovi Hladnog piva dodali:
Zanimljivo, ovo nije prvi put da se križaju putevi Hladnog piva i Medvedgrada. Prije
dvadesetak godina smo dio spota za Bačkizagre stuhpa šeja snimili u Pivnici Medvedgrad. U
međuvremenu su i Pivo i Pivovara malo odrasli i nadrasli lokalne okvire pa nam je drago da se vraćamo tamo gdje je sve krenulo – u Gajnice.“

Premijerni nastup Hladnog piva pod novom „zastavom“ bit će upravo u dvorištu Pivovare
Medvedgrad, koja 21. rujna priprema proslavu 25. rođendana u novom pogonu, kada će uz
gajničke rokere nastupiti Cinkuši i Blagdan band. Tada će biti predstavljeno i pivo koje će
Pivovara Medvedgrad skuhati s Hladnim pivom. Dakle, nakon više od 30 godina postojanja, 8 studijskih albuma i više od tisuću koncerata Hladno pivo će konačno dobiti svoje pivo!

Stigao je i taj trenutak da Hladno pivo dobije svoju točenu i flaširanu verziju. Dugo smo tražili i razmišljali tko bi našu glazbu najbolje pretočio u neko fino pivo. Izbor je na kraju pao na prvogsusjeda – Pivovaru Medvedgrad. Skupa ćemo skuhati pivo koje će biti kao mi – pitko, ali s karakterom, punog tijela i bogate arome. Pivo od kojeg neće boljeti glava niti novčanik“,zaključila je ekipa iz Hladnog piva.

Više puta smo se nalazili uz testiranje piva kako bi zajedno kreirali recept i odabrali ime novog piva, a na kraju smo se odlučili za originalno ime – Hladno pivo. Stoga ćete uskoro na koncertima Hladnog piva piti Hladno pivo, koje će se naći i u distribuciji diljem Hrvatske, te u izvozu. Jako se veselimo što će od sada odlična svirka Hladnog piva ostati u pamćenju i po odličnom pivu“, zaključio je Nauković.

Fotografije u tekstu:Tanja Vernić