ROCKWOOL Adriatic dodijelio 8 stipendija 12. generaciji

0
Rockwool Adriatic

Danas je u tvornici kamene vune ROCKWOOL Adriatic u Pićnu održana svečanost potpisivanja osam ugovora o stipendiranju, od čega šest studentskih i dva za srednjoškolce.

U uvodnom dijelu svečanosti direktor tvornice, Aleks Fonović se osvrnuo na poslovnu 2019. godinu te istaknuo kako je ove godine tvrtka postigla poslovne rezultate na razini prošle 2018. godine koja je inače bila rekordna godina.. Istaknuo je dvije velike ovogodišnje investicije od preko 2,3 milijuna eura: “Po poslovnim rezultatima godina je bila rekordna, no mi se već sada pripremamo kako bismo odgovorili na još veće potrebe tržišta u 2020. godini”.

Ove godine je riječ o već dvanaestoj generaciji u okviru projekta stipendiranja “Je li plava boja vaše latice”. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna. I ovoj generaciji stipendista je osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

„Do sada smo u 12 godina, uključujući ovogodišnju generaciju stipendirali 103 izuzetne mlade osobe. Investicijom u te mlade ljude koji postižu jako dobre rezultate investiramo ne samo u njihov osobni razvoj već u razvoj cijelog društva i nadamo se da uspijevamo u tome da budemo poticaj svim mladim ljudima da budu još bolji.” izjavila je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova.

Dobitnici ovogodišnji stipendija su:

Danijela Damijanić
Dolazi iz Gračišća. Studentica 1. godine diplomskog studija Znanosti o okolišu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Ovaj smjer je odabrala zbog ljubavi prema prirodnim znanostima, a prvenstveno prema biologiji te zbog same interdisciplinarnosti smjera. U slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi, provoditi vrijeme sa svojim ljubimcima mačkama i psom, a voli si priuštiti i poneko putovanje.

Rok Lukšić
Učenik je 3. razreda u Gimnaziji i strukovnoj školi Juraja Dobrile u Pazinu. Smjer tehničar za elektroniku. Dolazi iz Potpićna. Fascinira ga mogućnost kombiniranja jednostavnijih elektroničkih elemenata u složene funkcionalne sklopove. U slobodno vrijeme bavi se glazbom i to suvremenom gdje svira bas gitaru, ali i tradicionalnom gdje svira bajs, sopelu i mih.

Petar Dundara
Učenik je 3. razreda Srednje škole Mate Blažine Labin. Smjer elektrotehnika. Dolazi iz Nedešćine. U slobodno vrijeme bavi se elektronikom i programiranjem. Redovito trenira judo već 11 godina. Svoje školovanje namjerava nastaviti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Erik Hrvatin
Dolazi iz Labina. Student je 3. godine studija elektrotehnike na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Još od srednje škole ima jaku motivaciju i strast prema elektrotehnici i to na način da detektira električne kvarove te vraća u funkciju uređaje u kućanstvu, a i unaprijeđuje instalacije. Osim toga radi i električne popravke na autima i motociklima. Kaže da će mu stipendija olakšati financijske troškove tijekom studija i omogućiti bolje uvjete studiranja.

Nikolina Ljubičić
Dolazi iz Čepića. Studentica je 2. godine diplomskog studija informatike na Odjelu za informatiku, Sveučilišta u Rijeci. Voli dinamiku u radu te je uvijek spremna za nove izazove. Voli volontirati kada joj se ukaže prilika jer smatra kako je to osim što pomaže, čini boljom osobom. Zadovoljstvo joj predstavlja i sudjelovanje u raznim natjecanjima te pohađanje konferencija i radionica čime dodatno gradi i razvija nove kompetencije. Veseli se putovanjima te upoznavanju novih ljudi i njihovih kultura.

Nikola Perković
Završio je diplomski studij na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju na istom fakultetu, kao i na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Požarno inženjerstvo“. Živi u Zagrebu. Paralelno sa znanstvenom karijerom, vodi i sportsku karijeru. Trenutno je član futsal kluba „Alumnus“ koji se natječe u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi. Uz to, aktivno se bavi tenisom i skijanjem. Strast mu je ples kojim se bavim već neko vrijeme.

Natali Lanča
Natali dolazi iz Gračišća. Studira na 1. godini diplomskog studija na Građevinskom fakultetu u Rijeci, smjer konstrukcije. Obožava građevinu i sve vezano uz nju. Voli fotografirati, izrađivati različite stvari, a opušta je rad i boravak u prirodi. Dio će stipendije uložiti u daljnje obrazovanje.

Marko Ivan Šumberac
Dolazi iz Labina. Studira na 3. godini preddiplomskog studija na Tehničkom fakultetu Sveučilištu u Rijeci na Odsjeku za politehniku. Voli područja tehničkih znanosti. U Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu završio je smjer Tehničar za mehatroniku tako da mu je politehnika bila prvi izbor za nastavak školovanja. Rekreativno trči i voli provoditi vrijeme u prirodi.