Sada je pravi trenutak da postaneš #foodstagram zvijezda

0
hrana
Višak slobodnog vremena je nešto što smo oduvijek htjeli imati, ali sada nam predstavlja izazov. Mnogi od nas odlučili su iskoristiti ovu situaciju kako bi naučili ili usavršili neku osobnu vještinu, kao što su vježbanje, crtanje, slikanje ili dekoriranje, pa čak i tehniku pobjeđivanja u nekoj društvenoj igri ili gejmingu.

Tako je jedna od trenutnih najpopularnijih kućanskih zanimacija kuhanje, zbog čega smo u ovih nekoliko tjedana naučili pripremati nove kulinarske delikatese za sebe i bližnje jer ljubav najbolje ipak ide kroz želudac, zar ne? Zbog toga Instagram vrvi #foodstagram objavama raznih obroka gdje nam vrli, a neki tek nedavno samoproglašeni kulinarski majstori, bude želju za slatkim i slanim svojim sjajnim fotografijama. Fotografiranje hrane je zbog ove društvene mreže postala prava umjetnost suvremenog doba, a u njemu može sudjelovati svatko. Zašto ne biste i vi podijelili svoje najnovije umijeće kuhanja zajedno sa osmjesima bližnjih koje vaši okusi stvaraju za pokoji lajk?


Hrana ukusna za oči i usta
Kao što znamo, za potpuni i slasni užitak našeg jela nisu dovoljni samo dobar recept i priprema, nego i vizualna privlačnost. Ako se odlučimo pohvaliti svojim kulinarskim uratkom na društvenim mrežama, Instagram #Foodstagram influencerica Isabelle Cheng donosi nekoliko savjeta kako ga pravilno fotografirati:
1. Pripremite atmosferu u skladu s vašim jelom – promotrite prostor oko sebe te procijenite što najbolje ispunjava kadar fotografije obroka. Slobodno dodajte i nekoliko sitnih detalja da vaša fotografija sadrži i vizualnu priču, poput kave u slast poslije ili posebno odabranog pribora za jelo.
2. Obratite pozornost na osvjetljenje – dostupnost prirodnog osvjetljenja igra važnu ulogu u fotografiji, stoga je potrebno pronaći doba dana i mjesto gdje zrake sunca najbolje obasjavaju naš dom. Sada puno vremena provodimo kod kuće pa možemo promatrati promjene u naša četiri zida.
3. Stvorite dojam pokreta – dobra hrana uvijek privlači dobro društvo, a nečiji osmijeh nakon slasnog obroka izniman je element fotografije koji govori o vašim sposobnostima kuhanja. Slobodno zamoli članove svoje obitelji da ti pomognu u stvaranju pokreta na fotografiji kao što su točenje, pomicanje, vrući dim, miješanje ili međusobno druženje.


Tehnologija igra itekako važnu ulogu
Za prekrasnu fotografiju na Instagramu potrebna je kombinacija ukusnog i lijepo dekoriranog jela, koje ćemo prije nego što nestane s tanjura najbolje zabilježiti vrhunskom kamerom poput onih na Samsung pametnim telefonima. Pametni telefoni iz Samsung Galaxy S20 serije imaju i poseban način rada za fotografiranje hrane koji ističe boje i detalje. Osim kamere koja ima veliki senzor prilagođen za snimanje fotografije u pokretu, Samsungov PRO način rada također prilagođava svjetlost fotografije balansirajući vrijednost bijele boje. Isto tako, napredne opcije omogućavaju i korekciju ostalih boja za veću kvalitetu slike. Također, uz pomoć višestrukih kamera, tvoje jelo će ostati u središtu fotografije dok se pozadina zamagljuje.
Stoga, skuhajte nešto fino i podijelite svoju #foodstagram objavu s prijateljima i bližnjima u trenutcima kada je potrebno ostati kod kuće. Tko zna – možda ćete uz pomoć Isabellinih fotografskih savjeta već sutra postati i nova kulinarska zvijezda na društvenim mrežama! Neka hrana bude u centru.

MPR