Sveti Nikola na Medvednici, jedan sasvim neobičan posjet

0
Sveti Nikola

Omiljeni dječji blagdan mnogi najmlađi dočekali su u toplini svoga doma, sneni trčeći zaviriti u čizmicu na prozoru te radosno otvarajući poklone. No, drugačiji scenarij odvijao se u Snježnoj kraljici na zagrebačkoj gori, Medvednici.

Sveti Nikola svratio je u Snježnu kraljicu gdje je u ugodnom druženju s najmlađima pričao bajke, pjevao pjesme, uživao u zimskim radostima te se potom sa svakim mališanom fotografirao. Dočekan je s posebnim veseljem, a za njegov dolazak Snježna Kraljica posebno se pripremila. Osim toplog kakaa i čokolade, mirisi tradicionalnih gastro delicija širili su se kuhinjom pa se Sveti Nikola zajedno s Krampusom zadržao u Snježnoj kraljici uživajući u zajedničkom druženju. Igra na svježem zraku brzo umori, pa je najbolje ugrijati se uz ukusne zapečene štrukle, puricu z mlincima ili grah varivo s kobasicama. Nakon druženja i igre zajedno su obećali da će do idućeg susreta biti još vrijedniji i bolji, kako bi se njihove snježne avanture i čarolije po zagrebačkoj gori mogle nastaviti.

Sveti Nikola

Nakon tradicionalnog ručka i druženja u Snježnoj Kraljici mnogi mališani pohitali su u Tomislavov dom gdje su uživali u dječjim radionicama. Tamo su već počeli pripremati svoja pisma za djedicu kojeg s nestrpljenjem očekuju, a već se pripremaju i za iduću godinu te sami uče izrađivati čizmice koje će čekati Svetog Nikolu. Nakon toga ukrašavali su božićno drvce, isprobali zimski facepainting, modelirali balone, uživali u slatkim igrama i plesu, a sve uz pomoć iskusnih pomagača vilenjaka. Roditelje je za vrijeme ručka i opuštanja u Tomislavovom domu zabavljao mladi, talentirani acustic duo Bruno & Ana otpjevavši božićne klasike poput Driving home for Christmas, Santa Claus is coming to town te brojne druge.

Blagdansko druženje u Snježnoj kraljici i Tomislavovom domu nastavlja se svakog vikenda sve do 22.prosinca. A Badnja noć dočekana na Sljemenu u Snježnoj kraljici bit će za mnoge nezaboravno iskustvo pogotovo uz ugodne zvuke Mateja Mudrovčića.