Tajni život voća i povrća

1
HLADNJAK

Koliko ste puta natrpali hladnjak namirnicama koje ste kupili u brzini ili su bile na akciji pa na njih zaboravili i na kraju ih morali baciti u smeće?

Umorne mrkve, paprika i proklijali luk obično još i završe u nekom brzinskom saftu, no uvela salata bez znakova života i voće nalik Yodinom licu nisu baš nešto što bismo s veseljem konzumirali.

Pravilno skladištenje namirnica u hladnjaku pola je posla i omogućuje nam kontrolu i smanjenje bacanja hrane. Tako su gornje police hladnjaka rezervirane za mliječne proizvode i salame, donje police za meso, ribu i perad dok bi u ladicama trebali čuvati voće i povrće.

Uz planiranu kupovinu, organizacija namirnica u hladnjaku posao je koji ne iziskuje puno vremena, a Samsung RB7300T serija hladnjaka pomaže nam u tome.

Svojim besprijekornim linijama hladnjak se savršeno uklapa u svaku kuhinju, no ono što ga čini posebnim je SpaceMAX tehnologija izolacije. Zbog primjene te tehnologije stijenke hladnjaka su tanje a zapremina veća.

„Da oni ne žele da ja jedem po noći, ne bi ugradili svjetlo u hladnjaku.“ – svojedobno, jedna od vrlo dijeljenih poruka na  društvenim mrežama. Osim svjetla, RB7300T serija hladnjaka nudi dodatni prostor a Andrea Andrassy na to kaže: ”Male životne nepravde: kad @samsunghrvatska odluči da želi frižider u koji stane više hrane, osmisle #SpaceMax koji izvana i dalje izgleda isto jer su mu stanjili unutrašnje stijenke pa može ostat elegantan i zadržat #SleekDesign. Kad ja odlučim da želim da u mene stane više hrane, ubrzo više ne mogu zakopčat hlače i nitko mi neće doć stanjit stijenke. Pozdrav svima iz kluba “Otvorim ormar, ništa mi ne paše – otvorim frižider, sve mi paše.”

Da, sve mi imamo tu malu crnu haljinu koja nekim čudom, osim što je i dalje crna, zaista postane mala.

Samsung RB7300T serija hladnjaka nudi i dodatne benefite za pohranu namirnica. Spremljene u kutiju Optimal Fresh, koja se može koristiti i kao dvije odvojene ladice s različitim temperaturama, prije upotrebe, namirnice će vas bistro pogledati. Lijeva ladica hladnija je i dvostruko dulje čuva meso i ribu dok će vaše voće i povrće veselo provirivati iz desne ladice i spremno iznenaditi vaša nepca u najslasnijem ručku.

Sigurni smo da ne postoji teenager koji barem jednom u životu nije čuo jednu od najomiljenijih opaski koje majka može uputiti: ” Ne stoj ispred otvorenog frižidera, nije televizor.” Andrea ima uspomenu koje se prisjetila: ” Što vam je u planu danas za ručak? Kod mene je mesna plata za dvije osobe koju planiram pojest sama 😋 Btw, smijem se slikat pored otvorenog frižidera (mama), #NoFrost je, neće mi vratit zaleđenim ladicama kasnije. ”

No Frost tehnologija spas je od gubljenja vremena i energije na odmrzavanje hladnjaka. Cirkulacija zraka za održavanje jednake temperature je pojačana što sprečava nakupljanje leda. Puno brže postiže željenu temperaturu, ima manje zahtjeve prema rashladnom sustavu, tako da traje duže.

Da biste smanjili bacanje hrane, redovito čistite i nadgledajte sadržaj hladnjaka. Planirajte listu za kupnju i kupujte samo one namirnice koje su vam na popisu. Namirnice koje spremate u hladnjak pažljivo organizirajte. Ako je vrijeme za novi hladnjak, razmislite o nabavci tzv. Smart hladnjaka  ( kamo pripada i RB7300T serija hladnjaka) , koji će vam, povezan s mobitelom, uvijek dati informaciju o namirnicama koje za vas čuva. I na kraju, kuhajte kreativno, šareno i s puno ljubavi.

Sadržaj je kreiran u suradnji sa Samsung Hrvatska.

M.V.