Talijanski institut za kulturu u Zagrebu upoznaje nas koliko se razlikuje svakodnevica Hrvata od talijanskih susjeda

4
Talijanski institut za kulturu

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika 26.09. Talijanski institut za kulturu u Zagrebu postavit će na svojoj internet stranici poučni video koji potpisuje Francesca Sanmartino

Nakon završetka akutne faze pandemije u lipnju Talijanski institut za kulturu u Zagrebu otvorio je svoja vrata raznim aktivnostima, u lipnju izložbom o djelu arhitekta Vica Magistrettija, u srpnju izložbom o talijanskoj i hrvatskoj nematerijalnoj baštini UNESCO-a u Muzeju grada Vukovara te gostovanjem kazalište skupine Pippo Delbono u Zagrebačkom HNK 27.rujna.

Institut u suradnji s Europskom komisijom obilježava 26.rujna Europski dan jezika, naglašavajući temeljno geslo Europske unije „Ujedinjeni u raznolikosti“. Europska unija broji 800 milijuna Europljana u 47 država članica koji se koriste s 24 službena jezika.

Ta različitost nalaže poznavanje jezika kao neophodnog alata za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja, ističući kako je upravo ta različitost stvarna kulturna baština europskog kontinenta.

Europski dan jezika obilježava se još od 2001.godine na inicijativu Vijeća Europe u suradnji s Europskom komisijom i brojnim kulturnim institutima diljem Europske unije.

Upravo je tu važnost promoviranja različitosti i poticanja na učenje što više jezika u svakoj životnoj dobi prepoznao Talijanski institut za kulturu u Zagrebu koji je za obilježavanje ovog bitnog datuma odabrao zabavnu i kreativnu poslasticu. U subotu 26. rujna na internetskim stranicama Talijanskog instituta za kulturu i Europske komisije bit će dostupan kratki video o 10 razlika talijanske i hrvatske svakodnevice, autorice Francesce Sanmartino.

ABECEDA KOMUNIKACIJE