Uz Google, partnere i Android programere Samsung donosi nove mogućnosti na Galaxy Foldu

0
Stotine aplikacija dostupnih putem Google Play i Galaxy Store trgovina ažurirane su kako bi pružile besprijekoran doživljaj preklopnog uređaja

Tvrtka Samsung Electronics kontinuirano pomiče granice u svijetu mobilnih uređaja, a preklopnim uređajem otvorena je potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Kako bi korisnicima Galaxy Folda pružili besprijekoran doživljaj u korištenju njihovog pametnog telefona, Samsung je zajedno s partnerima i Android programerima pokrenuo dizajniranje novog i cjelovitog softverskog iskustva za Galaxy Fold. Kao dio procesa koji je započeo u travnju 2018. godine, Samsung je razvio potpuno novo korisničko iskustvo te ostvario suradnju s Googleom na pružanju integrirane OS podrške za Android.

Osim što je izgradio novi hardver koji definira kategoriju, Samsung je radio s glavnim partnerima na dizajniranju i pružanju potpuno novog mobilnog iskustva, kao i njegovanju ekosustava koji korisnicima omogućava pristup najboljim aplikacijama i uslugama. Ovo je inovacija softvera koja uključuje besprijekorno korisničko iskustvo i pruža novu perspektivu korisničkog sučelja.”, izjavio je ES Chung, izvršni potpredsjednik i direktor odjela za softver, AI tehnologije i mobilne komunikacije u tvrtki Samsung.

Od uvođenja Infinity Flex zaslona na SDC-u 2018., Samsung i Google postavili su testne laboratorije u gradovima diljem svijeta – od Seula do Mountain Viewa u Pekingu – kako bi surađivali i potaknuli partnere i programere da testiraju i provjere jesu li njihove aplikacije i usluge optimizirane za Galaxy Fold i Android ekosustav. Također, Google je uveo promjene u Androidu 10 za još bolje mogućnosti, veću funkcionalnost i ažurirani Android emulator kako bi podržao prebacivanje višestrukih zaslona i otvorio vrata budućoj optimizaciji preklopnih uređaja. Sada je moguće odabrati ažurirane aplikacije koje Android korisnici poznaju i vole, a koje će im pružiti impresivno iskustvo na Galaxy Foldu.

„Zajedno s partnerima poput Samsunga dobili smo priliku pružiti potpuno novo korisničko iskustvo koje bi moglo transformirati način na koji koristimo naše pametne telefone. Uživali smo u bliskoj suradnji sa Samsung timom i zajednicom Android programera kako bismo korisnicima Galaxy Folda osigurali najbolje iskustvo u radu s njihovim omiljenim aplikacijama i uslugama.“, izjavio je Sagar Kamdar, direktor menadžmenta za Android, Google.

Stotine aplikacija optimizirano je za Galaxy Fold, uključujući usluge vodećih partnera poput Amazon Prime Video, App in the Air, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify, Twitter, VSCO i još mnogo toga.

Uz značajke poput App Continuity i Multi-Active Window moguće je pregledavati, gledati, povezivati se i obavljati više zadataka. Korisnici Galaxy Fold uređaja mogu jednostavno prelaziti s početnog zaslona na glavni zaslon i istodobno pokrenuti više aplikacija na glavnom 7,3-inčnom zaslonu, što predstavlja revolucionarni način rada i igranja u pokretu.

Ove vrhunske aplikacije i usluge sada su, između ostaloga, dostupne u Android ekosustavu za Galaxy Fold, i to uz Google Play i Galaxy Store.
Za više informacija o Samsung Galaxy Fold uređaju posjetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com, or www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-fold.