Više od 150 vrsta whiskyja na 6. Whisky Fairu u Zagrebu

0
whisky

U petak i subotu, 8. i 9. veljače održat će se 6. izdanje Whisky Faira Zagreb u Plaza Event Centru. Sudionike očekuje više od 150 vrsta whiskyja, koje će u ponudi biti po posebnim sajamskim cijenama već od 7 kuna. Na sajmu će se moći pronaći i neke ekskluzive, odnosno whiskyji koji nisu dostupni na hrvatskom tržištu. Uz whiskyje koji su uvijek glavna „tema“ sajma, posjetitelji će ove godine moći upoznati i vrhunske votke, ginove i likere koji će biti u ponudi Fine spirits zone.

Među više od 150 vrsta whiskyja naći će se i neke ekskluzivne vrste whiskyja, koje nisu dostupne u prodaji u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći probati tri whiskyja iz edicije Game of Thrones: Clynelish Reserve Game of Thrones House Tyrell, Talisker Select Reserve Game of Thrones House Greyjoy i Oban Bay Reserve Game of Thrones The Night’s Watch. Riječ je o tri najbolja malta iz serije GoT, koji su snažni i robusni. U ponudi će biti i Bruichladdich Islay Barley Coull, Cruach, Dunlossit, Island & Mulindry i Port Charlotte 10 YO Heavily Peated iz destilerije Bruichladdich koja je poznata kao dom najdimljenijih whiskyja. Ljubitelji sherry nota će se razveseliti jer će moći pronaći dva klasika škotskih maltova u ruhu bogatog andaluzijskog sherryja: Glen Garioch 15 YO Sherry Cask Matured i Mortlach 16YO Distiller’s Dram. Kao posebnu poslasticu za whiskyljupce donosimo i nekoliko pokretača novog vala koji su postali klasici: Compass Box Spice Tree Blended Malt, Benromach 10 YO i Kilkerran Glengyle 12 YO!
U svom izložbenom prostoru Fine stvari će ekskluzivno ponuditi Glendronach Grandeur 27yo i Batch 10, a u best buy ponudi bit će Kilchoman Machir Bay. MIVA će ekskluzivno ponuditi Ardbeg Perpeetum koji premijerno dolazi na hrvatsko tržište upravo na Whisky Fairu! Po najpovoljnijoj cijeni ističe se Glenmorangie Quinta Ruban. Whisky Fair uz bogatu ponudu whiskyja svake godine ima i edukativnu ulogu. Svi koji žele naučiti više o whiskyju mogu birati između 4 whisky radionice različitih razina, besplatne radionice koja povezuje whisky i kavu te gin radionice. Jednu od radionica održat će Billy Abbott, ambasador jedne od najpoznatijih whisky stranica The Whisky Exchange. Dobru zabavu posjetiteljima jamče i razni nagradni natječaji, a u subotu od 22:00 sata mogu sudjelovati na Aukciji otvorenih boca te se nadmetati za otvorene boce whiskyja, koje već dugo žele u svojoj kolekciji. Šesti rođendan Whisky Fair će proslaviti ekskluziv akustik nastupom grupe Vatra u subotu od 23:00 sata.
Jednodnevne ulaznice za Whisky Fair su dostupne online, a uz jednodnevni ulaz uključuju i Glencairn čašu za kušanje whiskyja. Cijena ulaznice je 150 kuna, a može se kupiti i na ulazu na sajam. Sajam će u petak biti otvoren od 15:00 do 23:00, a u subotu od 15:00 do 00:30.
Više informacija o Whisky Fairu može se pronaći na www.whiskyzagreb.com, na Facebook stranici, na Instagramu i na LinkedINu.