Više od 70.000 djelatnika dm-a u velikoj međunarodnoj inicijativi Tjedni zdravlja

0
dm

Više od 70.000 djelatnica i djelatnika dm-a u 14 europskih zemalja pridružilo se međunarodnim Tjednima zdravlja, inicijativi čiji je cilj doprinijeti zdravlju i dobrobiti djelatnika te unaprijediti radno okruženje. Djelatnike i djelatnice diljem Europe očekuje 25 dana punih poticaja, ideja i sadržaja za jačanje tjelesnog, mentalnog i socijalnog zdravlja.

Središnji je događaj izazov kretanja tijekom kojeg će djelatnici prikupljati aktivne minute. Svaku minutu aktivnosti, bilo da se radilo o trčanju, bicikliranju, plivanju ili planinarenju, dm će pretvoriti u donacije kojima će osigurati podršku udrugama ili lokalnim održivim projektima.

Ove godine, po prvi put u povijesti dm-a, četrnaest zemalja dm grupe ujedinilo se s ciljem stvaranja zdravijeg, održivijeg radnog okruženja u sklopu međunarodnih Tjedana zdravlja. Ova inicijativa potvrda je dm-ove predanosti da, zajedno s našim djelatnicima, gradimo bolju budućnost za sve“, istaknula je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

dm

U Hrvatskoj će više od 2.000 djelatnika moći doprinijeti svom zdravlju uz brojne zabavne i edukativne aktivnosti kojima će ih voditi interni predavači, vanjski stručnjaci, sportaši i ambasadori zdravlja. Tako su se do sada djelatnici u Hrvatskoj već mogli pridružiti aktivnoj pauzi s rukometnim reprezentativcem Jakovom Gojunom, sudjelovati u brojnim edukativnim webinarima, a moći će sudjelovati i u izazovu kretanja, izazovu digitalne detoksikacije te obaviti dermatološki pregled. Dodatno, dm je osigurao po jednu sadnicu stabla za svakog djelatnika koju će moći zasaditi u sklopu velike volonterske akcije pošumljavanja na samom završetku Tjedana zdravlja.

U sklopu Tjedana zdravlja, dm će djelatnicima pružiti priliku da potaknu promjene u tvrtki na međunarodnoj razini. Naime, do sredine prosinca djelatnici mogu predložiti kako stvoriti zdravije radno okruženje. Nacionalni žiri odabrat će najbolje ideje koje će potom predstaviti međunarodnom žiriju, a odabrane će ideje biti implementirane u 14 zemalja u kojima dm posluje.

dm u Hrvatskoj kontinuirano ulaže u zdravlje i dobrobit djelatnika te su aktivnosti usmjerene ka poticanju zdravijeg načina života djelatnika objedinjene u inicijativi „dm…jer tu živim zdravo“ koja se provodi od 2016. godine. Inicijativi je prošle godine dodijeljen Oscar za doprinos razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu u kategoriji velikih tvrtki koji se jednom godišnje dodjeljuje tvrtkama za dobru i inovativnu praksu u razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu.

MADISON