VIVE SYNC – HTC VIVE LANSIRA BESPLATNU BETA VERZIJU VR APLIKACIJE ZA POSLOVANJE NA DALJINU

0
vive sync

VIVE SYNC bit će lansiran u beta verziji tijekom 2020. radi poboljšanja produktivnosti i suradnje među globalno udaljenim zaposlenicima

 HTC VIVE(R) objavio je danas da je VIVE Sync, aplikacija za suradnju na daljinu i sastanke, sada dostupna u beta verziji te besplatna za tvrtke i zaposlenike koji surađuju na daljinu. Razvijena posebno za tvrtke zbog poboljšanja komunikacije i produktivnosti, Sync je siguran i intuitivan VR alat za suradnju koji omogućuje unutarnjim i vanjskim timovima da se sastaju u virtualnom prostoru.

“Za razliku od bilo kojeg drugog alata ili medija, VR ima mogućnost povezivanja i angažiranja udaljenih timova i zaposlenika kao da su zajedno u istoj prostoriji”, rekao je David Sapienza iz HTC Vivea, AVP za razvoj i produkciju sadržaja.  „Vive Sync omogućava kolegama i partnerima širom svijeta interakciju u zajedničkom virtualnom prostoru, povećavajući produktivnost, suradnju i emotivnu interakciju tima. Budućnost rada ubrzano postaje sve globalnija i udaljenija, a VR je rješenje potrebno za uspjeh u novoj stvarnosti.”

Prema posljednjem Gallupovom “Izvješću o stanju američke radne snage1”, rad na daljinu ubrzano postaje dio novog normalnog funkcioniranja poslovanja. Ovo je izvješće pokazalo da 43% zaposlenih barem dio vremena radi udaljen od članova svog tima, dok je 37% voljno promjeniti radno mjesto zbog fleksibilnijih pogodnosti rada i rada na daljinu. Međutim, istraživanje Future Workplace-a i Virgin Pulse-a “Anketa o radnoj povezanosti” otkrilo je kako postoji velika vjerojatnost da će zasposlenici koji rade na daljinu vjerojatnije napustiti posao zbog osjećaja usamljenosti, a 43% zaposlenika izjavilo je kako bi im više vremena uživo doprinijelo izgradnji dubljih odnosa s njihovim timom. S Vive Syncom, timovi mogu nastaviti sudjelovati u onim ključnim sastancima uživo između menadžera i suradnika što povećava angažman, suradnju i produktivnost.

vive sync

Značajke koje povezuju zaposlenike koji rade na daljinu

 Podržavajući do 30 sudionika istovremeno, Vive Sync omogućava korisnicima održavanje internih kreativnih sastanaka, on line rasprave u učionicama, virtualne konferencije za novinare ili čak prodajne prezentacije. Integrirani s OneDrive-om, sudionici mogu lako dijeliti materijale izravno sa svog poslužitelja, poput video datoteka, PowerPoint prezentacija i 2D i 3D materijala. Važne odluke i informacije mogu se dijeliti izvan Synca, snimanjem zaslona ili bilješkom glasa u tekst. Pomoću mobilne aplikacije Sync Avatar Creator, dostupne u App Storeu i Google Playu, sudionici mogu kreirati personalizirane i dinamične avatare osmišljene po svojoj želji koji će im služiti kao digitalna reprezentacija. Punim praćenjem tijela avatari sudionika prenose stvarni govor tijela, prenoseći na taj način kolegama potpunu i nepodijeljenu pažnju. Vive Sync također podržava Tobii eye tracking za prirodnije interakcije s virtualnim kolegama ili klijentima, snimanje pokreta očiju sudionika kako bi oživjeli sastanke. Sustavi poput Vive Pro Eye-a nude ovu tehnologiju ugrađenu izravno u naglavni sustav. „Vjerujemo kako će aplikacije poput Vive Synca povećati suradnju i produktivnost između disperziranih timova koji rade od doma u VR-u“ rekao je David Weinstein, Direktor XR-a iz NVIDIE. „Sastanci licem u lice u VR-u uz Vive Sync optimiziran s NVIDIA VRS i Vive Pro Eye pruža osjećaj prisutnosti i povezanosti za globalno razdvojene zaposlenike.“

Tijekom razdoblja besplatne beta verzije, tvrtke će imati pristup svim značajkama koje su trenutno dostupne u Vive Syncu, uključujući slijedeće:

 • Podrška za OneDrive – sigurno i lako učitavanje te dijeljenje internih datoteka u i iz aplikacije. Dijelljenje PowerPoint, PDF datoteka, videozapisa i slika na velikom zaslonu dvorane za sastanke.
 • Pregled 3D modela – Prijenos 3D modela i rangiranje uzlazno ili silazno radi detaljnih internih pregleda.
 • Prilagođeni dizajn avatara – poboljšano iskustvo uranjanja uz personalizirane avatare stvorene po želji korisnika.
 • Osobne bilješke – govor u tekst i snimke zaslona osiguravaju spremanje informacija i nakon izlaska iz VR-a.
 • 3D crtanje – tumačenje modela i datoteka ili držanje improvizirane sesije na ploči.
 • Konferencijski stolovi i sjedala – Okupljanje oko poznatog stola za konferenciju ili sazivanje sastanaka ovisno o broju sudionika sastanka.
 • Sudjelovanje PC-a bez VR-a – Dopuštanje sudionicima bez VR sustava da se pridruže sastanku putem PC preglednika.
 • Podrška VIVE Ekosustavu – Vive Sync kompatibilan je sa svim VIVE uređajima, uključujući samostalne i PC VR sustave.

Vive Sync će nastaviti dodavati više značajki i usluga. Buduće nadogradnje uključuju:

 • Proširenu kompatibilnost hardvera – Podrška za veći VR ekosustav uključujući Oculus Rift, Oculus Quest, Windows Mixed Reality i Valve Index uređaje.
 • Kontrolu domaćina – Potpuna kontrola nad velikim sastancima i okupljanjima te smanjivanje distrakcija značajkama kao što su prigušivanje sudionika ili zaključavanje određenih značajki.
 • Snimanje sesija – Snimanje cijelih sastanaka za dijeljenje sa sudionicima koji nisu mogli prisustvovati.

 Vive Sync trenutno podržava sve VIVE naglavne sustave i dostupan je za preuzimanje na Sync.vive.com.

1 “State of the American Workplace”. Gallup, 2017.

2 “The Work Connectivity Study”. Future Workplace and Virgin Pulse, 2018.

ŠARENI ARTIKL