Vivre je u posljednjih godinu dana zabilježio rast prometa od oko 25 %

0
VIVRE

U periodu trajanja globalne pandemije, od ožujka 2020. do  ožujka ove godine, Vivre je zabilježio značajne promjene u ponašanju svojih kupaca na svih 9 tržišta srednje i istočne Europe na kojima je prisutan u odnosu na prethodno, pretpandemijsko razdoblje (ožujak 2019 – ožujak 2020. godine).

Vodeći online trgovac namještajem i predmetima za uređenje doma zabilježio je tako porast prometa od oko 25 %, a u proteklom periodu obilježenom pandemijom zabilježen je ubrzan prijelaz s gotovinskih na sigurnija, uglavnom, elektronička plaćanja. Tako se u posljednjih godinu dana kumulativni postotak kartičnih plaćanja u 9 zemalja u kojima je Vivre prisutan povećao za preko 144 %.

VIVRE

Svim tržištima je zajedničko da su najveći broj transakcija, od ukupnog broja narudžbi registriranih u analiziranom razdoblju, ostvarili kupci u dobi od 25 do 54 godine, s udjelom od 69,10 %. Najznačajnija promjena odnosi se na sve veći interes za internetsku kupnju među osobama starijima od 55 godina, od čega je najizraženiji rast transakcija od čak 195 % zabilježen u dobnoj kategoriji onih starijih od 65 godina.

U Hrvatskoj se u periodu između ožujka 2020. i ožujka 2021. čak 63 % svih transakcija odnosilo na narudžbe plaćene bankovnim transferima i karticama, od čega su gotovo 50 % bila kartična plaćanja, čime je zabilježen rast od 12 % u odnosu na prethodnu godinu. Hrvatski kupci su pritom najviše kupovali komade za uređenje i opremanje doma iz kategorija ukrasa, kuhinjskih predmeta i posuđa te kupaonskog namještaja i dodataka.

Pandemijski period utjecao je na veće korištenje mobilnih uređaja pa je najveći porast zabilježen kod kupnji putem mobitela, s oko 35 %, dok su Vivreovi kupci, s rastom od oko 3%, nešto više kupovali i putem računala.

O Vivreu

Vivre je vodeći online trgovac namještajem i predmetima za uređenje doma u srednjoj i istočnoj Europi, pokrenut u travnju 2012., koji posluje u 9 država: Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj, Poljskoj i Grčkoj. Vivre putem internetskih trgovina i mobilnih aplikacija na navedenim tržištima nudi više od 150.000 modela namještaja, dekoracija ,tekstila i dodataka te 1.000 različitih brendova sa svih strana svijeta. Vivre svakodnevno nudi na tisuće novih proizvoda za sve one koji žele postati dizajneri vlastitog doma te tako ispunjava obećanje dano svojim kupcima i osigurava im online destinaciju na kojoj mogu pronaći namještaj i dodatke prilagođene njihovoj osobnosti i životnom stilu.

MEDIA VAL