ZAKLADA “HRVATSKA ZA DJECU” U NOVOJ HUMANOJ MISIJI

0
zaklada

KONCERTU MLADIH TALENATA ZAKLADE PRIDRUŽIT ĆE SE ANA RUCNER, DUBRAVKA MUŠOVIĆ-ŠEPAROVIĆ, DARKO DOMITROVIĆ I HOJSAK&NOVOSEL

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Jedna od takvih aktivnosti je i koncert Mladih talenata Zaklade “Hrvatska za djecu” koji će se održati u srijedu, 11. ožujka u 19 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Mladim budućim glazbenicima Zaklade koje Zaklada podupire u njihovom glazbenom obrazovanju pridružit će se i svjetski poznata violončelistica Ana Rucner, operna pjevačica Dubravka Mušović – Šeparović, pijanist Darko Domitrović te Hojsak & Novosel, duet kontrabasa i tambure.

Dan Bantić

Na nadolazećem koncertu svoj talent i požrtvovan rad predstavit će sedamnaestogodišnji Dan Bantić, učenik glazbene škole Blagoja Berste iz Zagreba. Dan je dvostruki regionalni i državni prvak Hrvatske u svojoj kategoriji. Dva puta je osvojio međunarodno natjecanje. Dobitnik je hrvatskog Oskara znanja za doprinose u glazbi. Zaklada je ovom talentiranom mladiću omogućila kupnju novog klarineta na kojemu kreće u nove pobjede. Naime, Dan je upravo prije par dana ponovno osvojio nagradu na Regionalnom natjecanju HDGPP čime se kvalificirao na državno prvenstvo te je potvrdio svoj neosporni talent. “Roditelji su me odlučili upisati u glazbenu školu kako bi naučio „još jedno pismo i jezik“ – note i glazbu. Klarinet sam odabrao jer sam bio ljubitelj animiranog serijala „Spužva Bob“, a moj omiljen lik, Kalamarko, je svirao upravo taj instrument. Izbor se pokazao odličnim. Nadam se skorom upisu na Muzičku akademiju kako bi nastavio biti najbolji.” – ističe Dan Bantić. Uz srednju glazbenu školu Blagoja Berse u Zagrebu, paralelno pohađa 2. razred V. Gimnazije u Zagrebu – informatički smjer. I još nađe vremena biti članom Simfonijskog orkestra mladih „SO DO – El sistema Hrvatska“.

Petar Miličević

Na prekrasnoj bini Hrvatskog glazbenog zavoda svoj izniman talent predstavit će i dvanaestogodišnji Petar Miličević kojemu je Zaklada omogućila novu harmoniku kako bi njegov talent došao do punog izričaja. “Počeo sam svirati u drugom razredu osnovne škole. Oduvijek me zanimala i interesirala harmonika pa sam odlučio i probati. Sudjelovao sam na dva državna natjecanja u Daruvaru i osvojio 1. i 2. nagradu, te na međunarodnom natjecanje u Puli i osvojio 1. nagradu. Želja mi je nastaviti svirati i glazbeno se obrazovati.” – ističe Petar Miličević mladi glazbenik i učenik Osnovne glazbene škole “Zlatko Grgošević“ u Sesvetama.

zaklada
Agata Ribić

Agata Ribić svira violinu od svoje šeste godine. Sada pohađa 1. razred OGŠ, te je do sada odradila nekoliko koncerata i televizijskih nastupa. Želja joj je i dalje učiti i svirati violinu, te završiti glazbenu akademiju. Zaklada “Hrvatska za djecu” je i Agati odobrila potporu za kupnju instrumenta.

Uz Agatu, Dana i Petra svoje će glazbeno umjeće pokazati i Dominik Žarko Jakovljević, Ante Jakovljević, Ema, Marko i Petra Boljevčan, Damjan Humski i Tin Marinović. Veliku podršku mladim glazbenicima na nadolazećem koncertu nesebično će dati i poznati glazbenici koji svojim izvedbama garantiraju glazbenu večer za pamćenje. Ulaz na koncert je slobodan.

Ovim koncertom Zaklada želi poslati poruku jasnu poruku kako niti jedan oblik obrazovanja i razvoja talenata i vještina ne smije biti ograničen nedostatkom novca te je jedna od 25 potpora koje Zaklada odobrava fizičkim osobama, potpora za nadarenu djecu. I svoju nadarenu djecu Zaklada okuplja na koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu koji je i svojevrsni partner Zaklade u ovom događanju.