Zaštita od sunca pitanje je javnog zdravlja

0
La ROCHE POSAY

Pridružite se brendu La Roche-Posay u podizanju svijesti, širenju znanja i rješenja #SAVEYOURSKIN

Sunce može biti naš najbolji prijatelj i naš najgori neprijatelj. Najnovija dermatološka saznanja ukazuju na to, da sunce utječe na našu kožu tokom cijele godine i može uzrokovati starenje kože, pigmentaciju i oštećenje DNK.  La Roche-Posay podiže svijest o optimalnoj zaštiti od sunca i pruža učinkovita rješenja za svaki tip kože.

La Roche-Posay je 10. lipnja organizirao veliki međunarodni online događaj  DERMLIVE posvećen zaštiti od sunca. Kao istinski zagovornici zdravlja kože i pioniri po pitanju zaštite od sunca već 27 godina, s našom poznatom linijom Anthelios,  La Roche Posay brend predstavlja tri cilja: podizanje svijesti o svim učincima sunca na kožu, širenje najnovijih dermatoloških saznanja i rješenja kako bismo pomogli ljudima da se zaštite i spriječe rak kože.

KOŽA JE VAŽAN ORGAN: ZAŠTITITE SEBE I SVOJE DRAGE OSOBE

Za La Roche-Posay problemi s kožom pitanje su javnog zdravlja koje može imati veliki utjecaj na živote ljudi. Kada je riječ o zaštiti od sunca, sunce povećava sve probleme s kožom. Da, obično nas raduje i zbog njega se bolje osjećamo, ali također dugoročno gledano može pojačati ekcem, alergije i akne. Može uzrokovati bore i mrlje, a u najgorem slučaju može dovesti do raka kože. Danas je ključno podići svijest opće javnosti i objasniti sve učinke sunca na kožu.

10 STVARI KOJE TREBATE ZNATI I DIJELITI O ZAŠTITI OD SUNCA #SAVEYOURSKIN

  • 95 % sunčevih zraka koje dosegnu Zemlju su UVA zrake[1]. Za razliku od UVB zraka, koje su odgovorne za opekline od sunca, UVA zrake odgovorne su za starenje kože, hiperpigmentaciju i oštećenje DNK
  • 365 dana u godini: UVA zrake prisutne su tijekom cijele godine i mogu proći kroz oblake i prozore
  • 80 % znakova starenja (pigmentacija i bora) uzrokuje izlaganje UV zračenju[2]

[1] Battie i Verschoore. Cutaneous solar ultraviolet exposure and clinical aspects of photodamage. Indian J Dermatol Venerol Leprol. 2012.; 78:9-14

[2] Flament et al. Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin. 2013. Clin Cosmet Investig Dermatol. 6: 221-232

  • 20 puta: koža je otprilike 20 puta više izložena UVA zrakama nego UVB zrakama.[1]
  • 28 % Europljana upotrebljava proizvode za zaštitu od sunca svakog dana, dok u SAD-u taj postotak iznosi 38 %, au Kini 52 %, što ukazuje na potrebu za obrazovanjem po pitanju zaštite od sunca
  • 5 ili više slučajeva jakih opeklina od sunca tijekom djetinjstva i mladenačke dobi znači 80 % veći rizik od obolijevanja od raka kože[2]
  • 50 %: broj godišnjih slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika raka kože, porastao je za gotovo 50 % tijekom prošlog desetljeća.[3]
  • 99 % melanoma izlječivo je ako ih se otkrije na vrijeme[4]
  • 27 godina: Anthelios je pionir zaštite od sunca već 27 godina

 60 000 dermatologa u svijetu preporučili bi liniju Anthelios

[1] Battie i sur. New insights in photoaging, UVA induced damage and skin types. 2014. Exp Dermatol. 23(1):7-12

[3] Global Cancer Observatory – 2018 data from ‘Cancer Today’

[4] https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/skin-cancer-facts/

ANTHELIOS ŠTITI VAŠU KOŽU KAO NITKO DRUGI

Anthelios je u današnje vrijeme linija dermokozmetike za zaštitu od sunca broj 1 u svijetu[1], koju preporučuje više od 60 000 dermatologa. Ova je linija pionir po pitanju zaštite od sunca posljednjih 27 godina zahvaljujući izumu tehnologija filtriranja s ciljem pružanja najveće, najšire i najcjelovitije zaštite, čak i za najosjetljiviju kožu. Razvijena u suradnji s vodećim svjetskim dermatolozima kako bi se osigurala najveća učinkovitost čak i na razini DNK, Anthelios također razvija inovativne teksture i učinkovite formule koje su prihvatljive za kožu i sigurne za naš planet. Slijede 3 proizvoda koje obavezno morate imati! 

[1] Euromonitor international limited, prema definiciji dermokozmetike i zaštite od sunca, maloprodajna vrijednost rsp, 2017. passport data.dermokozmetika uključuje terapeutske marke koje tvrde da nude olakšanje, iscjeljenje ili liječenje specifičnih problema povezanih s kožom i vlasištem.

#1 INVISIBLE FLUID – MOĆ NETLOCK TEHNOLOGIJE

Iako su brojke i dalje niske, sve više ljudi svjesno je negativnih utjecaja svakodnevnog izlaganja suncu na kožu i žele upotrebljavati svakodnevnu zaštitu od sunca. Zahvaljujući tehnologiji Netlock, Anthelios Invisible Fluid kombinira vrlo visoku zaštitu od UV zračenja s teksturom koja je iznimno lagana i otporna na vodu, znoj i pijesak. Ova je formula savršena i za svakodnevnu upotrebu i za situacije kada je izloženost UV zračenju vrlo visoka i pristaje svim tipovima kože. 

La ROCHE POSAY

 #2 ANTHELIOS AGE CORRECT KADA SE ZAŠTITA OD SUNCA SUSRETNE S NJEGOM KOŽE

Za žene koje žele više od sprječavanja i ispravljanja znakova starenja u jednom proizvodu Anthelios Age Correct odličan je izbor: vrlo visoka zaštita protiv UVB i UVA zračenja u kombinaciji s moćnim učinkom ispravljanja znakova starenja i tamnih mrlja (niacinamid + hijaluronska kiselina) s klinički dokazanom učinkovitošću. Najbolja korektivna njega kože su proizvodi za zaštitu od sunca.

La ROCHE POSAY

#3 ECO-CONSCIOUS ANTHELIOS DOBAR ZA KOŽU, DOBAR ZA PLANET

La ROCHE POSAY

Lansirano po prvi put prošlog ljeta u Francuskoj, novi ekološki prihvatljivi Anthelios Hidratantni losijon sada je dostupan u cijelom svijetu! S prednostima najnovije tehnologije za zaštitu od sunca, u pitanju je i prva tuba te vrste koja sadrži karton. U usporedbi s prosječnom plastičnom tubom, ona predstavlja upotrebu 45 % manje plastike, što je doista prekretnica po pitanju pakiranja kozmetičkih proizvoda. Više sličnih proizvoda uskoro dolazi kao dio cilja brenda da smanji upotrebu nove plastike za 70 % do 2025. i za 100 % do 2030.

# RAK KOŽE – POSVEĆENOST VIŠE OD 20 GODINA

Najgori učinak sunca na kožu je rak kože. Broj godišnjih slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika raka kože, porastao je za gotovo 50 % tijekom prošlog desetljeća.[1] Budući da je to toliko ključan problem javnog zdravlja, La Roche-Posay posljednjih 20 godina promiče prevenciju raka kože i sudjeluje u međunarodnoj kampanji Euromelanoma, također u Hrvatskoj.

LA ROCHE POSAY

Naša ključna poruka u ovom događaju DermLive vrlo je jednostavna: svake godine posjetite dermatologa kako bi obavio pregled madeža!

99 % melanoma izlječivo je ako ih se otkrije na vrijeme.

Za više informacija o proizvodima Anthelios Invisible Fluid, Anthelios Age-Correct i Anthelios Body Milk posjetite webstranice La Roche-Posay.

[1] Global Cancer Observatory – 2018 data from ‘Cancer Today’

https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/skin-cancer-facts/

Fotografije: L’OREAL PR i Unsplash

L’OREAL ADRIA