Zima na Medvednici koju ćemo zavoljeti na prvu

0
Medvednici

Destinacija Medvednica ove nam godine nudi jednu novu priču. Zagrebačka gora godinama je sinonim za najdraže i najpoželjnije izletište brojnih Zagrepčana. Po prvi puta ove zime predstavljen je jedinstveni božićni program i Adventska čarolija na Medvednici.

Snježna kraljica i Tomislavov dom ove zime pretvaraju se u čaroban adventski grad koji će oduševiti ponajprije one najmlađe, ali i sve one željne pravog adventskog ugođaja. Po prvi puta na Medvednici obilježit će se blagdan Svetog Nikole na subotnje jutro 7. prosinca kada će Snježna kraljica na Medvednici postati pravi mali grad Svetog Nikole. Naime, oni najmlađi dobit će prigodne darove od Svetog Nikole. Dok roditelji uživaju u tradicionalnoj i autohtonoj kuhinji, njihovi mališani uživat će u dječjim radionicama i igraonicama, svake subote i nedjelje sve do 22. prosnica, gdje će uz pomoć vilenjaka pisati pisma djedici, igrati zimske igre, po prvi puta probati zimski facepainting, kreirati i modelirati balone ili pomoći u ukrašavanju bora. Ono što će svakako pomoći u potpunom doživljaju blagdanskih dana koji su pred nama je uživanje u tradicionalnim jelima uz ugodne zvuke žive glazbe u kojoj će posjetitelji Tomislavovog doma moći uživati svake subote i nedjelje sve do 22. prosinca. Najposebnije bit će svakako uživanje u akustičnoj glazbi u domaćem ugođaju Snježne kraljice prije i poslije mise polnoćke.

Medvednici

„Polnoćka na Sljemenu je zaista poseban događaj na kojem se tradicionalno okupljaju planinari, a u posljednje vrijeme sve više dolaze posjetitelji svih dobnih skupina. Trend dolaska na Medvednicu se ponovo vraća u brojnim segmentima. Svadbene svečanosti izuzetno su popularne. Dolaze nam mladenci iz Meksika, Španjolske i brojnih drugih zemalja. Jedan od ciljeva svakako je brendiranje u sportskom segmentu, povećanje trkačke populacije, biciklizma, planinarenja i aktivnosti koje uključuju zdrav život. Zdravstveni turizam je izuzetno bitan. Već niz godina imamo aktualan projekt 10 dana do boljeg zdravlja, a koji podržava Gradski ured za zdravstvo. Tijekom deset dana boravka na Sljemenu posjetitelji saznaju i uče kako se zdravo hraniti i ne debljati se.“ – ističe povodom predstavljanja destinacije Davorin Blagojević voditelj hotela Tomislavov dom i Turističkih apartmana Snježna kraljica.

Medvednici

Tradicionalna autohtona jela, jednaka onima kakve su spremale naše bake, uz ispijanje kuhanog vina pored kamina samo je dio ugođaja koji Sljeme svakodnevno nudi. Osim dobro nam znanih nedjeljnih ručkova koje Snježna kraljica ima u svojoj ponudi punih trinaest godina, oba hotela mogu se pohvaliti radom svih 365 dana u godini.

Medvednici

„Kuhani buncek sa kiselim zeljem i restanim krumpirom, krvavice sa zeljem i krumpirom, pečena purica z mlincima, slatki i slani zapečeni štrukli, savijače od jabuka i višanja, sljemenska gibanica, samo su neka od tradicionalnih jela iz naše svakodnevne ponude. Naša se jela ovdje pripremaju prema starim receptima i s puno ljubavi.“ – ističe Zlatko Jurki, kuhar restorana Snježna kraljica.

Medvednici

Snježna Kraljica renovirana je 2006. godine. To je nekada bio Dom izviđača koji je kompletno srušen i renoviran. Objekt sada ima 17 apartmana od čega jedan apartman za do 8 osoba dok su ostali za do 4 osobe. Također je na raspolaganju i jedna kongresna dvorana kapaciteta do 30 ljudi. Tu je i wellness koji sadrži whirlpool za 6 osoba, saune, fitness centar i usluge masaže po dogovoru. Ovo je hotel namijenjen ponajviše obiteljima. Svaki apartman na raspolaganju ima kuhinju sa dnevnim boravkom, spavaću sobu, kupaonu i toalet te balkon sa predivnim pogledom na šumu. Restoran je kapaciteta do 50 mjesta, a tu je i prostor poput polu aperitiv bara. Hotel Tomislavov dom nalazi se u samom srcu parka prirode Medvednica na Sljemenu, najvišem djelu Medvednice, svega 20tak minuta udaljenosti od užeg centra grada Zagreba. Burna povijest hotela Tomislavov dom započinje još davne 1877. godine, a današnji vanjski izgled koji podjseća na oblik lastavice u letu ideja je i djelo arhitekta Stjepana Planića po čijem je nacrtu hotel izgrađen 1935. godine.