Afrodita Beauty Centar : kako postati Kleopatra na sat i pol

1

Na otvorenju novog Afrodita Beauty Centra u Importanne Galeriji u svibnju ove godine, dobila sam poklon bon koji sam ovih dana odlučila iskoristiti. Dugo sam razmišljala što bih odabrala i izbor je na kraju pao na zaista odličan tretman cijelog tijela. Uz prethodnu najavu stigla sam minutu, dvije prije dogovorenog vremena i upoznala Saru, predragu djevojku koja je moj boravak u salonu učinila čarobnim. Salon je uređen vrlo lijepo, čistih linija, obojen u bijelo, detalja taman koliko treba osim jednog, ali o tome na kraju.
Sara mi je dala dovoljno vremena da se pripremim i nakon uvodnog razgovora i pregleda moje kože počela s tretmanom naziva Kleopatrin ritual pomlađivanja koji se sastoji od tri faze.
U prvoj fazi koja traje 15 minuta Sara je masažom nanijela piling na bazi šećera i ulja i skinula zadnje tragove sunčanja. Prvih desetak minuta razgovarale smo ali nakon toga moj um je počeo primjećivati divnu ambijentalnu glazbu u pozadini.

Foto:Evgeny Nelmin

Glazbu koja vas odvede u tišinu na daleke tibetanske proplanke u čisti zen i opuštanje.Sara je to prepoznala i nastavila u tišini raditi i s moje kože brisati Sunčev potpis. Kada je bila gotova, uputila me prema tušu da sa sebe skinem ostatke pilinga kako bi mogla nastaviti s tretmanom. Već nakon prve faze moja koža bila je neprepoznatljiva, nježna i glatka.

Foto:Chelsea Shapouri


Vratila sam se spremna za drugu fazu koja također traje petnaestak minuta a to je nanošenje obnavljajuće maske koja tako božanstveno miriše. Kada je nanijela masku, Sara me umotala u termo foliju, pokrila i prepustila polumraku ugasivši svjetlo i nečujno nestavši. Ne znam koliko je vremena prošlo, vratila se i razmotala me kao svizac čokoladu.
Pod termo folijom bilo je ugodno toplo, moja radna temperatura, tako da mi je nakon razmatanja bilo malo hladno ali sam se brzo privikla. Sara je započela s trećom, završnom fazom tretmana a to je divno ugodna, opuštajuća masaža koja me je nakon intenzivnog vikenda provedenog u Sloveniji, doslovno vratila u život.

Foto: Ayurmana Ayurveda

Kako to već biva, sve što je lijepo brzo i završi i tako se moj boravak u ovom ugodnom okruženju približio kraju. Sara je ručnikom uklonila višak masnoće s mene i mogla sam se obući.
Tu dolazimo do vrlo važnog detalja s početka priče a to je bilo kakva stolica, omanji tabure ili nešto slično što bi olakšalo oblačenje čarapa i obuvanje bilo kome a pogotovo osobi s protruzijom diska kojoj nagli pokreti mogu dovesti samo do pogoršanja. Jer ne znajući, sjela sam na klupicu pričvršćenu na zid i istog trena našla se na podu. Sara je odmah dojurila i brižno upitala jesam li dobro ali nije bilo visoko tako da mi se ništa nije dogodilo. Ne sjedajte na klupicu, osim ako nemate strašnu želju završiti na podu.
Sve u svemu, divno provedeno vrijeme u vrlo profesionalnom okruženju i ugodnom ambijentu Afrodita Beauty Centra. I tretman koji bi si svaka žena trebala priuštiti barem jednom u dva mjeseca. Hvala Sara, zaista sam se osjećala kao Kleopatra i znam da ću sigurno ponoviti.