ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ U GLAZBENOJ VEČERI ZA PAMĆENJE

0
Ana

Ana Rucner i Matej Meštrović predvodnici su posebnog glazbenog koncerta inspiriranog zajedništvom, empatijom i pomaganjem koji nas u nedjelju, 2. kolovoza u 21 sat očekuje u umaškoj Župnoj crkvi. Prelijepa violončelistica Ana i omiljeni pijanist i skladatelj u prekrasnom sakralnom ambijentu iz baroknog doba izvest će poseban repertoar najljepših djela klasične glazbe. Posjetitelje će posebno razveseliti Meštrovićeva obrada „Vivaldijevog“ ljeta kao i skladba Dolcello Mediterana koju je Matej skladao upravo za Anu.

ANA

Za glazbenikov rast izuzetno je važno kvalitetno školovanje i drago mi je da ovim koncertom uz kolegu Mateja Meštrovića mogu podržati školovanje mlade glazbenice. Dragu umašku publiku pozivam da dođu na naš koncert i time podrže školovanje mladih glazbenika jer svi dobro znamo da baš na njima svijet ostaje. Pogotovo danas, kada živimo u neizvjesnosti te nemamo puno ovakvih prilika, ovaj koncert smatram velikim darom za sve nas. Zahvaljujem Lions klubu Novigrad kao i svim suorganozatorima te se izuzetno veselim muziciranju sa mladom umjetnicom Larisom Rojnić.“istaknula je Ana Rucner koja je kratak odmor prije koncertu iskoristila za ljetovanje s obitelji na Pagu. „Vrijeme ususret koncertu kao i cijelo ovo ljeto provodim aktivno, vježbam violončelo i pripremam repertoar koji ćemo Matej i ja izvoditi te uživam svaki slobodan trenutak sa svojim 14-togodišnjakom.“- otkrila nam je Ana.

Emotivnu večer svojim nastupom upotpunit će mlada pijanistica Larisa Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi. Sigurni smo da ćemo o njenim izvedbama jednog dana s oduševljenjem govoriti. Ljubav prema glazbi rodila se još u djetinjstvu, a tijekom godina Larisa je svoj talent dokazala na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Osvojila je brojne nagrade među kojima su apsolutna prva nagrada i posebna nagrada za najbolju izvedbu zadane skladbe na 11. Ars Nova međunarodnom natjecanju u Trstu 2016., treće mjesto te posebna nagrada organizacije Soroptimist na 11. Pianale Junior Međunarodnoj Akademiji u Schloss Hallenburgu 2017., apsolutna prva nagrada i posebna nagrada za najboljeg pijanista natjecanja na Međunarodnom natjecanju Tartini u Piranu 2018., Zlatna plaketa i treće mjesto na državnom natjecanju TEMSIG u Jesenicama 2019. Usavršavala se na seminarima priznatih pijanista i pedagoga kao što su Grigory Gruzman, Uta Weyand, Milana Chernyavska, Ruben Dalibaltayan, William Fong, Zuzana Niederdorfer, Valery Piasetsky te nastupala solistički u Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji.

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

Svaki koncert za mene je uvijek i iznova velika svečanost. Trenutak kojem se veselim poput malog djeteta poklonima. No, koncert je poklon koji ide u oba smjera. Publika od mene dobije glazbu, a ja od publike dobijem sretna lica i pljesak. Na taj način glazba živi još dugo u svima nama i nakon koncerta. Stoga mi je teško riječima opisati koliko se veselim koncertu u Umagu!” najavio je Matej Meštrović.

Lions klub Novigrad dio je humanitarne organizacije Lions Hrvatska te međunarodne organizacije Lions Club International koja broji više od 1,4 milijuna članova u 210 zemalja i najveća je humanitarna organizacija u svijetu te jedina humanitarna organizacija članica UN-a. LC Novigrad okuplja članove iz cijele Bujštine. U dosadašnjih 16 godina djelovanja, uz pomoć velikog broja plemenitih osoba, obrtnika, gospodarstvenika, tvrtki, banaka i gradskih institucija, lions klubova iz susjedstva, ali i inozemstva te medijski poznatijih osoba, prikupili su i donirali preko 1.500.000,00 kuna. 

U prodaju će biti pušteno samo 100 ulaznica za koncert koje će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna na ulazu u Župnu crkvu Umag sat vremena prije koncerta.

Organizatori su se pobrinuli da se poštuju sve preporučene epidemiološke mjere i da slušatelji mogu nesmetano uživati u ovom predivnom koncertu.

SELECT PR