Domaća knjiga uz glazbu i vino, sasvim drugačija promocija

0
knjiga

Često se kaže za domaće knjige kako su slabije čitane i slabije promovirane od poznatih stranih naslova. Baš zato su Nataša i Marina odlučile svoj roman Želja, o kojem se već neko vrijeme priča, promovirati na nešto drugačiji način.

O autoricama

Nataša Debeljak i Marina Kuleš, autorice romana Želja, prošlog su tjedna počele s promocijama koje su najavile po cijeloj Hrvatskoj. Cijela je priča od samog početka prilično interesantna jer su cure odlučile promovirati knjigu kako bi potaknule publiku da čitaju domaće. Osim zanimljivog Instagram profila Put rukopisa na kojem pokazuju kako izgleda pisanje i izdavanje knjige, osmislile su program promocije koji će odraditi u nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Promocije – druženje uz knjigu, glazbu i vino

U svoje su promocije odlučile uključiti lokalne glazbenike i vinare koji mogu gostima prezentirati svoj proizvod. Tako svi okupljeni osim pričanja o romanu i upoznavanju autorica, imaju priliku uživati u glazbenom programu i imaju priliku probati lokalni proizvod za koji možda nisu čuli ili ga nisu nikada probali na ovakav način. Prvu promociju imale su u muzeju Mimara, a od tada su knjigu na isti način promovirale u Zagrebu, Kutini, Đakovu, Osijeku, Rijeci i Poreču.

knjiga

Uz ovaj projekt mnogi se žele vezati, pa su cure tako do sada dobile podršku odličnih vinara koji su uspješno povezali knjigu i vino. Uz promociju knjige njihovi su gosti imali priliku degustirati vina Košutić, Perak, Jaram, Brzica, Valenta, Ritoša i Poletti, te craft pivo Black Hat Craft Brewery iz Đakova.

O serijalu

Cure pišu serijal od pet knjiga pod nazivom ŽIVOT, a Želja je prvi nastavak. Cijeli serijal prati 5 prijateljica koje se nalaze 10 godina nakon srednje škole, nakon što su se razdvojile i svaka je otišla studirati u drugi grad. Svaka od njih sada na toj zajedničkoj kavi priča svoj život u tih 10 godina i svaki nastavak serijala je život jedne od njih pet. Svaka od njih nosi se s jednim problemom u Hrvatskoj, ali osim toga cure opisuje sve ono lijepo što kod nas ima. Domaća se publika jako povezala s prvim nastavkom jer nam je svima to poznato, a način na koji je napisano vrlo je zabavan, zanimljiv i pristupačan.

Planovi

Osim promocija i marketinga koji trenutno odrađuju, cure su trenutno u procesu snimanja audio knjige, a sama knjiga prevodi se na engleski. U planu je nekoliko većih projekata kako na domaćem tako i na stranom tržištu.

Fotografije:Silvija Munda