Drugi dan Dunav Festa uz obilje dobre hrane i zabave

0

Drugog dana Dunav Festa dunavska šetnica u Vukovaru postala je središte raznovrsnih aktivnosti, uključujući radionice za sve uzraste i večernju zabavu uz tamburaše.

Od jutra do večeri, brodovi su plovili Dunavom na promotivnim vožnjama, a posjetitelji su uživali u ljepotama rijeke, ali i pogledu na Vukovar i Vodotoranj. Posebno zanimljivi bili su Dani otvorenih vrata Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar i manifestacija Zaveslaj Dunavom na kojima su mnogi iskoristili priliku da se okušaju u veslanju i dožive snagu ove očaravajuće rijeke iz prve ruke.

Suveniri, tradicionalni specijaliteti i cirkuske vještine oduševile posjetitelje, a sve su dodatno „začinile“ tamburice!

Na Dunavskom sajmu nudili su se suveniri i proizvodi lokalnih OPG-ova, a uživalo se i u tradicionalnim specijalitetima po kojima je ovaj kraj poznat, kao što su šaran na rašljama, fiš-paprikaš i grah u ćupu, ali i bogatoj ponudi lokalnih vina.

Djeca su uživala u oslikavanju lica i cirkuskoj predstavi Cirkulture, dok su odrasli sudjelovali u slikarskoj radionici „Dunav na platnu“ pod vodstvom Zrinke Merčep u perivoju dvorca Eltz. Oni hrabriji okušali su se u cirkuskim vještinama na radionici Cirkulture, a istodobno je spektakularni, revijalni skok padobranaca očarao sve okupljene oko dvorca Eltz.

Drugi dan Dunav Festa završio je večernjim programom koji je počeo kabaretom Cirkulture i koncertom jubileja TS Allegro, koji je programom Allegro Mania proslavio 10 godina djelovanja. Poseban gost večeri bio je Stjepan Jeršek Štef koji je dodatno podigao uzavrelu atmosferu poznatim hitom “Sve poštivam, svoje uživam”…

Fotografije: Miroslav Slafhauzer, izvor: TZGV