Veliko finale Dunav Festa uz spektakularan koncert Željka Bebeka

0

Treći dan Dunav Festa u Vukovaru bio je prepun uzbudljivih događanja koja su oduševila posjetitelje svih generacija. Posljednji dan ove važne manifestacije, kao i ostalih dana, započeo je promotivnom i besplatnom vožnjom Dunavom, koja je ujedno bila i jedinstvena prigoda svima da uživaju u ljepotama rijeke, ali i pogledu na Vukovar iz druge perspektive.

Okus i izgled pobjedničkog fiša oduševio stručni žiri

Središnji događaj dana bila je već tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiša, koja je ove godine privukla 24 ekipe. Stručno povjerenstvo od četiriju članova ocijenilo je uzorke, a ocjenjivali su se okus (slatkoća, ljutina, kiselost), boja, miris te konzistencija (gustoća, masnoća i povezanost sastojaka). Proglašene su tri najbolje ekipe kojima su uručene novčane nagrade: 100 eura za treće mjesto osvojila je ekipa Čarli iz Jarmine, 200 eura za drugo mjesto osvojila je ekipa A je to! i 300 eura za prvo mjesto osvojila je ekipa Baranjsko Petrovo Selo.

Dunav

Fišpaprikaš se također kuhao za posjetitelje po promotivnim cijenama, a prihod je doniran u dobrotvorne svrhe Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar za pomoć potrebitima.

Atmosferu “užario” Željko Bebek, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati u pivskom pubu

Paralelno s Fišijadom, održani su i 16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“. Ovaj dvosatni program okupio je više od 200 sudionika iz raznih županija i hrvatske dijaspore. Program je započeo svečanom povorkom od Hrvatskog doma Vukovar po šetnici do Trga Republike Hrvatske, gdje su se folklorne skupine predstavile i izvele svoje točke na velikoj pozornici. Vrhunac ovog dijela programa bilo je veliko šokačko kolo na Trgu.

DunavOsim gastronomskog i kulturnog dijela, Dunav Fest je obilježio i Međunarodni dan Dunava radi očuvanja i promicanja kulturnog i prirodnog bogatstva ove rijeke koja je središte Vukovara, ali i brojnih europskih gradova.

Glazbeni dio večeri započeo je nastupom vatrenim spektaklom Plaminogo Artsa i bubnjarskog benda RitmOS iz Osijeka, a vrhunac večeri bio je jubilarni koncert Željka Bebeka, koji je obilježio 50 godina svoje glazbene karijere. Koncert je privukao mnogobrojnu publiku koja je uživala u hitovima ovog legendarnog izvođača: „Da je sreće bilo”, „Oprosti mi što te volim”, „Kupit ću nam sat”, „Žuta ruža s Dunava”… Spektakl je završio skandiranjem publike koja je tražila i bis pa je Bebek s okupljenim posjetiteljima neumorno otpjevao oproštajnu pjesmu „Laku noć svirači”.

Dunav

Dunav Dunav

DunavNo, tu dakako nije bio kraj zabavi jer je treći dan Dunav Festa završio Dunav Feštom, after partyjem uz tamburaše u Vukovarsko pubu, čime je do jutarnjih sati produženo veselje posjetitelja i zaokružena ova trodnevna manifestacija.

Ova godina pokazala je da Dunav Fest postaje sve veći i značajniji događaj, koji dodatno osnažuje brend Dunava kao prepoznatljivog simbola Vukovara. Manifestacija je uspješno spojila kulturne, gastronomske i turističke sadržaje, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo zbog kojeg će se sigurno vratiti i dogodine.

Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV