EMOTIVNI MATURANTI PRISJEĆAJU SE MODNE REVIJE KOJA IM JE BAREM NA JEDAN DAN OBOJALA ŽIVOT

0
Hrvatska za djecu

Prije nešto više od godine dana 40 maturanata bez adekvatne roditeljske skrbi nosilo je svoju prvu modnu reviju koje se i danas rado sjećaju. Pozivu Zaklade “Hrvatska za djecu” odazvalo se tada 17 hrvatskih modnih dizajnera te modnih kuća i 40 maturanata. Okupljeni pod istom humanom misijom, Zaklada je organizirala emotivnu modnu reviju koja je maturanatima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg materijalnog statusa omogućila da zablistaju u ulozi modela u dizajnerskim haljinama i odijelima skrojenima po mjeri.

Emocije toga dana bile su na vrhuncu. O reviji Zakladinih maturanata izvijestili su svi mediji u Hrvatskoj. Kako su naši maturanti koji su prije točno godinu dana zablistali na modnoj pisti u zagrebačkom hotelu Westin, gdje su sada i kako je revija utjecala na njih pogledajte u videu:  https://www.youtube.com/watch?v=lrno3mW_k7E

“Zaklada “Hrvatska za djecu” kao Vladina zaklada nastoji prepoznati bilo koju potrebu djece i mladih u Hrvatskoj i učiniti nešto dobro za njih. Htjeli smo, da naši maturanti na svojoj maturalnoj večeri, izgledaju i osjećaju se jednako kao i njihovi vršnjaci, a to je svečano kako i doliči takvoj prilici. Tako smo u suradnji s modnom kućom Varteks i najboljim hrvatskim dizajnerima osmislili projekt u kojem su dizajneri po mjeri šivali haljine i odijela za maturantice i maturante iz Domova diljem Hrvatske. Za naše maturante organizirali smo modnu reviju u zagrebačkom hotelu Westin gdje su pokazali maksimalnu razinu samopouzdanja i veselja.” – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Mladi maturanti tada su se po prvi puta našli u backstageu jedne revije, prvi puta imali fitting i generalnu probu te učili hod po modnoj pisti. Netom prije revije savjetovala ih je i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin koja se rado sjetila revije: “Maturantima sam davala savjete kako da se osjećaju ugodno, sigurno i samouvjereno. Izaći na scenu, pogotovo po prvi puta zaista nije jednostavno. Malo smo poradili i na držanju i radu ruku, kako pokreti ne bi bili baš amaterski i jako sam ponosna da su svi prihvatili i usvojili moje savjete. Jednom maturantu koji je bio izuzetno šarmantan i duhovit na sceni čak sam predložila da se javi agenciji za muške modele.”

“Bila sam presretna kada sam saznala da ću dobiti i nositi haljinu dizajnerice Matije Vuice. Nisam očekivala da bi se to moglo meni dogoditi. Bila sam iznenađena jer nisam imala u planu ići na maturalnu večer budući da nisam imala haljinu.  Zahvalna sam Zakladi što mi je pružena prilika da se i ja sredim i odem na svoju maturalnu večer.” – otkriva danas Mirna, maturantica iz Zagreba.

Rekacije maturanata bile su izuzetne i upravo radi te pozitivne energije i ove godine Zaklada nastavlja s projektom. Obzirom na pandemiju koronavirusa i njene posljedice, ove će se godine jedinstveno modno druženje održati u splitskom hotelu Park 12. lipnja. Bit će ovo prilika za događaj koji će u jednom spojiti virtualno modno putovanje uz maturante iz cijele Hrvatske, ali isto tako i dio revije uživo na kojoj će modele predstaviti mladi iz splitskog doma Maestral.

SELECT PR