Festival tolerancije produžuje se do ponedjeljka!

0
Festival tolerancije

Unatoč lošim vremenskim prilikama svi festivalski sadržaji održat će se u novim terminima – ne propustite filmove Poticanje, Dijete ljubavi, Trilogija ljubavi: Rođenje, Svi protiv svih i okrugli stol Geneza zla o razarajućim posljedicama fašizma

Gorak portret obitelji azilanata koja očajnički želi započeti novi život, ali zapinju u limbu birokracije, nagrađivani dokumentarni film Dijete ljubavi u režiji Eve Mulvad ne propustite 5. srpnja, u nedjelju, u Amfiteatru na Bundeku u 21 sat i 15 minuta.

Nakon njega, u 23 sata i 15 minuta slijedi treći nastavak sjajne Trilogije ljubavi: Rođenje, Yarona Shanija. Mračne tajne razdiru živote triju žena. Očaj i propast su sve bliži, no spona ljubavi pruža im priliku za promjenu i preporod.

Festivalski ponedjeljak poziva u Muzej suvremene umjetnosti u 18 sati na projekciju iznimnog filma o fašizmu u Nizozemskoj redatelja Luuka Bouwmana Svi protiv svih. Temeljen je na razdoblju između dva rata kada je ova zemlja imala nekoliko desetaka fašističkih pokreta.

O filmu, ali i problemima fašizma i rasizma s kojima se suočava i hrvatsko društvo, Europa i svijet govorit će se na Tolerance Talku – Geneza zla, koji će se održati u 19 sati i 45 minuta, nakon projekcije, također u Muzeju suvremene umjetnosti. Izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dr. sc. Nebojša Blanuša i dr.sc. Nikica Gilić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, uz moderiranje novinarke i kolumnistice Nacionala Zrinke Vrabec Mojzeš, govorit će o razarajućim posljedicama ovih doktrina na moderno društvo.

Zbog ograničenog broja sjedala u Muzeju suvremene umjetnosti ulaznice je potrebno rezervirati na ulaznice@jff-zagreb.hr.  Iz MSU-a naglašavaju kako je potrebno poštivati mjere fizičke distance od jedan i pol metra razmaka. Preporučuju korištenje maske, a na ulazu je obavezno dezinficiranje ruku i upis na evidencijsku listu.

Film koji svakako vrijedi pogledati je i Poticanje režisera Yarona Zilbermana, koji prikazuje jedan od najšokantnijih događaja u izraelskoj povijesti, koji je u potpunosti promijenio izraelsko društvo. Riječ je iscrpnom prikazu atentata na izraelskog premijera Yitzhaka Rabina iz perspektive atentatora. Pogledajte ga u 21 sat i 15 minuta u Amfiteatru na Bundeku.

Organizator poziva sve da budu odgovorni prema sebi i drugima i pridržavaju se preporuka izdanih od strane HZJZ-a.

Više informacija: https://festivaloftolerance.com/zagreb

LOLIPOP