Inovacije i trendovi u dizajnu interijera

0
dizajnu

Posljednjih mjeseci vrijeme smo uglavnom provodili kod kuće, što je većinu nas potaknulo na razmišljanje o ulaganju i dizajnu životnog prostora. Stoga nimalo ne čudi da su pojedini proizvođači i distributeri namještaja zabilježili porast u online pretraživanju kućnog i vrtnog namještaja. Uz to, ne zaostaje mnogo ni pretraga pojmova vezanih za dekoraciju i dizajn. U nastavku donosimo nekoliko aktualnih trendova u dizajnu interijera, kao i savjete za primjenu u vlastitom domu.

  1. Priroda u vašoj sobi

Biofilni smjer u dizajnu i arhitekturi interijera temelji se na oponašanju vanjskog svijeta, a podrazumijeva materijale, boje i teksture koje se mogu naći u prirodi. Primjerice, u planove dekoracije interijera možete uklopiti nijanse zelenih, bež i zemljanih tonova te materijale poput drveta, kamena ili ratana. Takvi materijali i boje utjelovljeni su pod nazivom garden room koncept, koji se postiže stvaranjem male oaze od prirodnih biljaka raznih vrsta i veličina. Zemljani tonovi i materijali poput drveta ili kamena nekoć su bili rezervirani samo za vrtne prostore, dok se danas uspješno uklapaju u dnevni boravak i spavaće sobe čineći neodoljivu harmoniju prostora.

dizajnu
The Frame
  1. Multifunkcionalni prostori i namještaj

Uz sve veću popularnost učenja i rada od kuće, multifunkcionalni prostori postali su jedan od vodećih trendova kada je u pitanju uređenje interijera. Koncept otvorenog prostora zamijenio je strogo odvojene prostorije, a tehnološke inovacije sve češće dolaze kao spoj vrhunskih značajki i elegantnog dizajna. Tako TV uređaji više nisu u funkciji emitiranja sadržaja, već svojim izgledom vizualno obogaćuju svaki prostor. Među njima je zasigurno Samsung The Serif kao ponosni nositelj ugledne međunarodne iF nagrade za inovativni dizajn. Djelo je poznatih francuskih dizajnera, braće Burula, a zahvaljujući odvojivom postolju može se nalaziti bilo gdje u prostoriji. Osim toga, savršeno se uklapa u okolinu i odlično izgleda iz svakog kuta, a nabaviti ga možete u nebesko bijeloj i nebesko plavoj boji.

The Serif
  1. Bogatstvo uzoraka

Budući da je povezujemo s trenucima opuštanja i relaksacije nakon svakodnevnih obaveza, kupaonica je mnogima omiljena prostorija u stanu. Kao i u svijetu mode, tijekom uređenja kupaonice možete odabrati između jednostavnosti i minimalizma ili veselih i bogatih uzoraka. Tako će, primjerice, samostojeća kada biti jedan luksuzni detalj, dok će kombinacija različitih uzoraka, poput prugica, cvjetnih i geometrijskih uzoraka donijeti osvježenje u vaš kućni wellness prostor.

  1. Spojite nespojivo

Ovu godinu obilježit će i grandmillenial stil odnosno kombinacija modernog dizajna i retro elemenata. Imajući to u vidu, možete pretražiti stara potkrovlja, garaže te posjetiti sajmove i antikvarijate. U vaš interijer svakako ubacite i nijanse plave jer je Institut za boje Pantone odabrao upravo plavu za boju godine. Stoga, želite li promjenu, odaberite monokromatski dizajn i kraljevsko plavu boju.

The Frame
  1. Ljepota je u detaljima

Kako god uredili prostor, zid je ono što se uglavnom najviše ističe. Želite li izbjeći minimalizam, odaberite pozadine s cvjetnim motivima, poput onih inspiriranih trešnjinim cvijetom. Uz to, ostaje mogućnost murala i fotografija u okvirima različitih veličina i oblika.

Također, poseban efekt u svakom će prostoru osigurati i Samsung The Frame – televizor i umjetničko djelo u jednom uređaju. Zahvaljujući posebnom načinu rada koji omogućuje prikazivanje fotografija iz jedinstvene Art trgovine kada je isključen, kao i okvira u boji po vašem izboru, uvijek možete imati drugačiji ukras.

Iako se trendovi ponekad razlikuju, što znači da variraju od neutralnih i prirodnih tonova, razigranih cvjetnih motiva do svijetlih nijansi, slobodno budite originalni i kombinirajte ove trendove na svoj način. Slijedite svoj unutrašnji glas, dodajte maštu i kreativnost i rezultat će vas sigurno iznenaditi.

MPR