Istra kao idealno odredište za odmor u posezoni

0
ISTRA

Istra je pravi mali hedonistički raj, savršen odabir u posezoni, posebno za one koji ne vole ljetne gužve, još se žele kupati, ali u isto vrijeme istraživati njezine skrivene ljepote. Ova tri mjesta posebno će vas očarati.

Vinarija Kabola, mjesto iznimnih vina i neobične ljepote

Svi su čuli za vinariju Kabola. Vinoljupci je ne propuštaju, uživaju u njezinim kompleksnim i moćnim malvazijama i teranima odležanim u amforama, a umjetnici, fotografi, filmaši i influenceri, u njezinoj iznimnoj ljepoti i skladu ambijentalne arhitekture i prirode. Imanje izgleda čarobno! Posebno u rujnu, u vrijeme berbe.

Brežuljkasti krajolik s vinogradima, prekrasna kamena stancija, vrhunska vina i mir imaju gotovo terapeutski učinak. Vlasnici vinarije, obitelj Markežić, duboko poštuje prirodu, s minimalnim intervencijama u vinogradu, primjenjuju biološku proizvodnju, pa ekskluzivna vina i sjajna maslinova ulja vinarije Kabola nose BIO ekološki certifikat.

Momjanski kaštel

Savršen sklad, gotovo nestvaran, kao iz bajke. Tako izgleda Momjan, gradić na brdu s razasutim kućicama iznad kojih se izdiže kaštel. Pitoreskna priroda, nepregledni vinogradi i maslinici utkani u životopisne brežuljke, susretljivi domaćini i nezaobilazna istarska vina, među kojima momjanski muškat zauzima posebno mjesto – najbolja su pozivnica na odmor i uživanje. Šetnja do momjanskog kaštela se ne propušta. Ruševan, ali impresivan, s ostacima visećeg mosta i kapelom sv. Stjepana, uzdiže se na stijeni iznad potoka Argila.

Istra

Grožnjan, gradić jazza i umjetnosti

Poznat po Jazz is back! BP festivalu, koji nosi titulu najboljeg malog festivala u Europi, Grožnjan je grad umjetnika. Prepun je galerija i suvenirnica, s njegovih srednjovjekovnih zidina puca pogled na dvadesetak okolnih istarskih sela.

Istra

Smješten u dolini rijeke Mirne, ne privlači samo umjetnike u potrazi za inspiracijom, nego i gurmane koji uživaju u sjajnim jelima, poznatim istarskim maslinovim uljima i vrhunskim vinima.

LOLIPOP KOMUNIKACIJE