KRALJEVSKA OBITELJ IZ JADRANSKOG MORA ODUŠEVIT ĆE NAS OKUSOM

0

Topli dani nam donose misli o moru i okusima ljeta. Prava kraljevska obitelj iz Jadranskog mora ovih dana stiže u zagrebački restoran Bota Šare u Zvonimirovoj 124 poznatom po domaćoj atmosferi. Bota tim za vas i vaše najmilije ovog puta predstavlja četiri ribe koje možete pripremiti u vlastitom domu, ali i u njihovim okusima uživati na terasi ove zelene gastro oaze.  

Riba kao glavni predstavnik mediteranske prehrane ima brojne blagotvorne učinke na ljudsko zdravlje i vjeruje se da je važna za dug i zdrav život. Mediteranska prehrana bogata je vlaknima, antioksidansima, vitaminima, mineralima, kvalitetnim proteinima ribe, složenim ugljikohidratima, nezasićenim masnoćama te osobito blagotvornim omega-3 masnim kiselinama. Svi ti nutrijenti pojedinačno doprinose zdravlju, ali djeluju i sinergijski u očuvanju zdravlja srca i krvnih žila. Upravo zato restorani Bota Šare poklanjaju veliku pažnju upravo ribi.

Jadranska škarpina s povrćem u pećnici pravi je praznik boja. Ova kombinacija osim okusom na prvu oduševljava i izgledom. Kovač na gradele izvrstan je za dane kada najmilijima pripremamo obrok na otvorenom. Uz dalmatinsku blitvu imat ćemo osjećaj kao da smo već na moru.

Orada na lešo izvrsna je lagana kombinacija koja uz kuhano povrće daje obrok uz koji lako obavljamo daljnje obaveze u danu. Ljetno vrijeme idelano je za laganu dalmatinsku prehranu uz koju se lakše podnose ljetne vrućine, a našem tijelu daje neopisiv osjećaj putovanja Jadranom.

SELECT PR