La Roche-Posay predstavlja B3 Retinol serum, moćnu molekulu protiv starenja kože

0

Vodeći dermokozmetički brend La Roche-Posay predstavlja jedinstvenu anti-age formulaciju koja predstavlja pojačanje u svakodnevnoj rutini njege u borbi protiv tamnih mrlja, dubokih bora, neujednačenog tena i fotostarenja

RETINOL B3La Roche-Posay predstavlja dugo očekivanu anti-aging formulaciju – B3 Retinol  serum koji zajedno sa serumima Hyalu B5  i Pure Vitamin C10 sadrži sastojke koji postavljaju zlatni standard u anti-age njezi kože. Dok Hyalu B5 serum hidratizira i daje puniji izgled koži zahvaljujući hijaluronskoj kiselini čineći je mekšom na dodir, a ublažavajući tanke linije i bore, Pure Vitamin C10 čini ju blistavom, te ujednačava teksturu i ten uz čisti vitamin C, salicilnu kiselinu i neurosensin. S druge strane, pojačanje u svakodnevnoj rutini njege u borbi protiv tamnih mrlja, dubokih bora, neujednačenog tena i fotostarenja, upravo je novi B3 Retinol serum koji doprinosi regeneraciji kože uz pomoć formulacije koja sadrži retinol – treću moćnu molekulu koju, u borbi protiv starenja, preporučuju dermatolozi širom svijeta.

Koja je rutina njege najbolji izbor za lice nakon tridesete, kako pravilno koristiti i kombinirati ove serume, te na koji način postići najefikasnije rezultate kroz kombinaciju različitih aktivnih dermatoloških sastojaka, otkriva Jelena Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatologije. 

U ČEMU JE TAJNA UČINKOVITOSTI RETINOLA U TRETIRANJU BORA?

Kako koža stari bore, tamne mrlje i fine linije postaju vidljivije. Za to su djelomično odgovorni genetski faktori koji se ne mogu kontrolirati, jer dovode do usporavanja obnavljanja stanica kože. Što je još važnije, koža stari i zbog vanjskog procesa koji mijenja prirodne strukture kože, nazvanog fotostarenjem. Upravo zbog toga, La Roche-Posay je lansirao novi Retinol B3 serum koji sadrži dermatološku molekulu retinol koja dugotrajno korigira znakove fotostarenja.

Retinol, odnosno retinoidi su derivat vitamina A koji se prirodno nalazi u koži, a uključivanjem u formulacije proizvoda za njegu lica daju učinkovite rezultate u borbi s borama i neujednačenim tenom. Zbog činjenice da je fotosenzitivan i nudi snažno rješenje protiv starenja kože, retinol treba koristiti isključivo u okviru noćne njege, dok se preporučuje obavezno korištenje zaštitnog faktora prije svakog izlaganja suncu, čak i u zatvorenim prostorima s dnevnim osvjetljenjem.

KAKO DJELUJU RETINOL I B3 VITAMIN?

Retinol, aktivan oblik vitamina A, a ujedno i glavni sastojak novog La Roche-Posay seruma, donosi razne prednosti za kožu a koje uključuju:

ujednačenu i glatku teksturu

smanjenje nesavršenosti i tamnih mrlja 

S druge strane, vitamin B3 ili niacinamid koji se prirodno nalazi u organizmu, vitalan je jer:

– obnavlja kožnu barijeru

– regenerira kožu i smanjuje hiperpigmentaciju, a u kombinaciji s retinolom vraća barijeru kože i nudi snažno rješenje protiv starenja

Ako bismo učinak retinola u koži mogli svesti na samo nekoliko riječi onda bi to bila – snažna, kompletna, sveobuhvatna obnova kože. Retinol korigira, popravlja oštećenja, normalizira i regenerira kožu. U stanju je korigirati čak i značajna oštećenja i znakove starenja kože, uključujući fotostarenje. Njegovo djelovanje uključuje sve slojeve, stanice i strukture kože, pa može čak dosegnuti razine regeneracije kože koje druge anti-age molekule ne mogu“, izjavila je Jelena Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatologije.

RETINOL B3
Jelena Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatologije

ZA MAKSIMALNU UČINKOVITOST: ABECEDA DERMATOLOŠKIH ANTI-AGE SASTOJAKA

Uloga i važnost seruma od velikog je značaja, jer su upravo ovi proizvodi neophodni za zdrav, elastičan i pomlađen izgled kože u svakoj dobi. Za sve one koji nisu imali priliku započeti anti-age rutinu, sada je pravo vrijeme da pronađu idealno rješenje. La Roche-Posay obuhvaća tri ključna proizvoda na bazi vitamina A, B i C koji se mogu kombinirati za još bolju učinkovitost. Osim toga, proizvodi su namijenjeni za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu.

404