M+ Grupa u užem izboru za prestižnu nagradu European Small and Mid-Cap Awards 2021

0
M+ grupa

M+ Grupa nominirana je u kategoriji International Star za nagradu koju Europska komisija dodjeljuje u suradnji s EuropeanIssuersom i FESE-om

Impresivni rezultati M+ Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) u području međunarodne prodaje, ostvarenog profita i povećanja ukupnog udjela na tržištu, zaslužni su za ulazak uspješne hrvatske kompanije u najuži izbor za uglednu nagradu European Small and Mid-Cap Awards 2021 u kategoriji International Star, kojom Europska komisija, uz organizaciju EuropeanIssuers i Federaciju Europskih burzi (FESE – Federation of European Securities Exchanges),  odaje priznanje malim i srednjim europskim poduzećima za izniman trud, zalaganje i uspjeh. Jedan od uvjeta za nominaciju, jest da su organizacije morale razviti i realizirati održivu strategiju iskorištavanja poslovnih prilika izvan matične zemlje.

„Ponosan sam što smo ušli u uži izbor za nagradu koju dodjeljuju Europska komisija i europske burze te zahvalan Zagrebačkoj burzi što nas je nominirala. Ovo je još jedna od potvrda duboke integriranosti M+ Grupe u globalne ekonomske tokove i trendove u prikupljanju kapitala potrebnog za razvoj i rast kompanije. U proteklom razdoblju, vodeće europske kompanije iz sektora telekomunikacija, financija, e-trgovine i drugih naučile su kako se ne mogu osloniti na offshore rješenja te su se okrenule puno stabilnijem nearshoringu, odnosno eksternalizaciji poslovnih procesa na tvrtke iz samog oboda europskog industrijskog prostora. M+ Grupa tu je prepoznala svoju priliku i uspješno se razvila u vodećeg pružatelja BPTO usluga u regiji, s klijentima u gotovo 60 zemalja i više od 9.000 zaposlenih diljem Europe te u Maloj Aziji.“, izjavio je predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat povodom nominacije.

M+ grupa
Predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat, foto: Samir Ceric Kovacevic

„Podupiranje malih i srednjih poduzeća te poticanje financiranja dioničkim kapitalom iznimno su važni  za jačanje europske ekonomije. Unija tržišta kapitala pomaže poduzećima u njihovom rastu i razvoju. Uzimajući u obzir kontinuirani napredak tvrtke nakon inicijalne javne ponude te učvršćivanje pozicije na međunarodnoj sceni, jasno je zašto je M+ grupa vrlo jak kandidat u kategoriji International Star. Svojim širenjem i prisustvom na globalnom tržištu, postigla je značajan uspjeh.“, izjavila je Florence Bindelle,  glavna tajnica EuropeanIssuersa.

M+ Grupa, koja je uvrštena na Zagrebačku burzu, ušla je u najuži izbor za nagradu, a u borbi za osvajanje nagrade, društvo joj čine Češka Zbrojovka, poznata tvrtka za proizvodnju oružja koja je nedavno preuzela američki Colt, te Pexip, globalna kompanija za pružanje usluga video komunikacija. Ciljevi nagrade European Small and Mid-Cap Awards 2021 jesu prezentirati kvalitetno poslovanje te istaknuti ona mala i srednja poduzeća koja su doživjela značajan gospodarski rast. Proglašenje pobjednika održat će se na svečanoj dodjeli nagrade 16. studenog u Portorožu u Sloveniji za vrijeme trajanja SME Assemblyja, najznačajnijeg događaja za male i srednje poduzetnike u Europi. Kompanije poput M+ Grupe su ključne za realizaciju europskih politika zapošljavanja, konkurentnosti i rasta.

„Sjajno je vidjeti kako se tvrtke poput M+ Grupe uzdižu i nakon uvrštenja na burzu. Ova nagrada pokazuje sve benefite izlaska na burzu te predstavlja najnovije poslovne trendove respektabilnih malih i srednjih poduzeća. Postignuća M+ Grupe dokazuju da je uz svježe financiranje moguća geografska diverzifikacija i daljnji korporativni rast. Čestitamo M+ Grupi na nominaciji.“, kazao je Rainer Riess, glavni direktor Federacije Europskih burzi.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. S jezičnim portfeljem od 31 jezika na kojima pruža usluge, M+ Grupa je jedna od rijetkih kompanija koje mogu zadovoljiti potrebe globalnih klijenata. Tijekom proteklih pet godina M+ Grupa je realizirala 14 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

MPR